Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

Rabobank draagt bij aan 'Erfgoed in de Bibliotheek'

Op woensdagmiddag 20 juni fietste ik naar de Hanzeweg 3 in Deventer. Ik was uitgenodigd door het Coöperatiefonds van de Rabobank Salland om een cheque in ontvangst te nemen voor het project ‘Erfgoed in de Bibliotheek’. Daarmee presenteren we de bijzondere collectie van de Athenaeumbibliotheek in de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt. De eigentijdse presentatie biedt een breed publiek de kans om kennis te nemen van de bijzondere boekencollectie en boekhistorie van Deventer.

Een cheque in ontvangst nemen, dat doe ik niet iedere dag. Het was een bijzondere ervaring, temeer daar er veel vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties aanwezig waren die met elkaar een breed scala aan mooie maatschappelijke initiatieven vertegenwoordigden zoals de aanschaf van een rolstoelbus door de vrienden van het Dijkhuis in Bathmen of zonnepanelen op het dak van de tafeltennisvereniging in Deventer.
Via het Coöperatiefonds laat de Rabobank ieder jaar een deel van de winst terugvloeien naar de samenleving waardoor veel inwoners van Salland daarvan kunnen profiteren.

Met mijn cheque van maar liefst € 7500,- stapte ik tevreden weer op mijn fiets terug naar de bibliotheek, waar hij prijkt op het prikbord bij de koffieautomaat.

Alice van Diepen

coperatiefonds2