Mijn Bibliotheek

Laden...

Faillissement Bomefa Groep

Vorige week kregen wij het bericht dat de Bomefa Groep failliet is verklaard. Dit is erg vervelend, want deze firma is een van de leveranciers van het interieur van de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt. Bomefa heeft de Europese aanbesteding van het boekenkastensysteem gewonnen en de opdracht gekregen om de kasten voor de nieuwe bibliotheek te leveren. Ze hebben deze ontwikkeld volgens het ontwerp van Jan David Hanrath en de kasten zijn in productie, op onderdelen bij Bomefa zelf en deels bij onderaannemers.

De curator bepaalt nu hoe een en ander verder gaat. Als eerste wachten we het besluit van de curator af, dit zal enkele weken duren. De bouwkundige oplevering van het pand blijft op 25 juni. Vanaf dat moment krijgen we de sleutel en wordt de bibliotheek ingericht, op de boekenkasten na. Na het bericht van de curator wordt de productie van de kasten verder voortgezet. Op dat moment weten we of het nodig is om een nieuwe openingsdatum te bepalen.

Zodra we meer weten delen we dat hier. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.