Mijn Bibliotheek

Laden...

Certificaat taalvrijwilligers voor de 10e keer uitgereikt

Donderdag 26 april vond voor de 10e keer de uitreiking plaats van de certificaten voor de taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers krijgen de mogelijkheid om via de stichting Lezen en Schrijven een training van 4 dagdelen te volgen. Tijdens deze training wordt aan vrijwilligers geleerd hoe zij deelnemers (burgers uit Deventer) kunnen begeleiden bij het beter leren lezen en schrijven. De bibliotheek faciliteert en organiseert vanuit het Taal-Digipunt deze training. In totaal heeft de bibliotheek nu aan 100 vrijwilligers de training aangeboden. De vrijwilligers werken vooral vanuit het Taal-Digipunt ook zijn er vrijwilligers werkzaam bij het AZC Schalkhaar, het Taalhuis, en Rechtop.De training wordt gegeven door een professionele docent Nederlands Gerard Meijerink.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met het behalen van het certificaat. De certificaten werden uitgereikt door Anneke Wilmsen, Taalambassadeur.