Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

Ruim 4500 treffers voor succesvol Scoor een Boek

4524 boeken. Zóveel lazen de circa 600 kinderen uit Deventer, Salland en Brummen-Voorst samen in de negen weken van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! Dit project werd op woensdag 11 en donderdag 12 april afgesloten met een sportieve dag bij Sportpark Horsterhoek in Schalkhaar. De Bibliotheek Deventer organiseerde Scoor een Boek samen met Go Ahead Eagles; de organisatie van de afsluiting was in handen van Sportbedrijf Deventer.

Op woensdag 11 april maakten spelers Joey Suk (links) en Dennis Hettinga samen met Margareth Bles van de Bibliotheek Deventer het aantal gescoorde boeken bekend. Zij vertelden trots te zijn op de kinderen en onder de indruk van de hoeveelheid bij elkaar gelezen boeken! Na al dat lezen is het lekker om te bewegen dus werd er ter afsluiting gesport. De kinderen volbrachten een parcours van (voetbal)spelletjes. Er werd fanatiek gevoetbald en gespeeld! Go Ahead Eagles-mascotte Kootje was ook van de partij en deelde high fives en knuffels uit. Gelukkig werkte het weer beide dagen mee en werd er tussen het sporten door ook heerlijk “gezond” en “gechillt”.
0411 scoor een boek

Esther Brendel, leerkracht van KBS De Vijf-er, is enthousiast over Scoor een Boek. “Je bent als leerkracht toch steeds op zoek naar manieren om kinderen aan het lezen te krijgen. Dit project was een mooie stimulans, zeker ook voor de jongens! Het voetbal-aspect met Go Ahead Eagles spreekt enorm aan. In mijn klas werden heel wat voetbalstickers geplakt op de daarvoor bestemde poster na elk gelezen boek. En de kinderen hadden de boeken ook daadwerkelijk gelezen; er werd serieus mee omgegaan... Mijn groep is dus zeker meer gaan lezen door Scoor een Boek.”

En wat vonden de kinderen van de afsluiting van Scoor een Boek? “Cool!”

Graag leuke, bewegende beelden zien? Dat kan op de website van de Stentor.