Mijn Bibliotheek

Laden...

Bibliotheek Okkenbroek verhuist van Noaberhuus naar WereldWijzer

Vanaf 10 juli kun je niet meer lenen bij onze vestiging in het Noaberhuus. De dienstverlening wordt na de schoolvakantie opgepakt door en met basisschool de WereldWijzer. We streven ernaar de bibliotheekvoorziening in de school vanaf 5 september gereed te hebben.

Wat betekent dat voor leners in Okkenbroek

• Tot en met vrijdag 7 juli kun je nog gebruik maken van de bibliotheek in het Noaberhuus.
  • We zetten de inleverdatum van alle materialen die tot en met 7 juli via het Noaberhuus zijn uitgeleend op maandag 2 oktober. Je hebt dan bijna een maand de tijd om boeken terug te brengen bij de WereldWijzer.
  • De inleverdatum van 2 oktober geldt niet voor materialen die je bij een andere vestiging of via de WereldWijzer hebt geleend.
  • Je kunt altijd gebruik maken van alle andere vestigingen van de Bibliotheek Deventer, ook voor het inleveren van in het Noaberhuus geleende media. Bijvoorbeeld in Lettele, Bathmen of Colmschate.

Aanleiding voor deze verandering

We hebben lang gezocht naar een oplossing voor de continuïteit van de bibliotheekvoorziening in Okkenbroek. Helaas is het niet mogelijk de bibliotheek in het Noaberhuus te handhaven. Omdat we het belangrijk vinden om ook in Okkebroek aanwezig zijn, hebben we gezocht naar een nieuwe partner. Die hebben we gevonden in de school ICB WereldWijzer. De bibliotheekcollectie voor de jeugd van 4 tot 12 jaar staat al bijna een jaar in de school.

Dienstverlening in de WereldWijzer

Na de zomervakantie voegen we de collectie voor de leeftijd tot 4 jaar toe en kunnen alle kinderen tot 12 jaar boeken uitzoeken in de bibliotheek in de school. Ook plaatsen we een kleine collectie grootletterboeken voor volwassenen. Alle andere boeken, cd’s en andere media zijn via de website van de bibliotheek te reserveren en vervolgens op te halen in de school.

Openingstijden en adres

ICB WereldWijzer, Oerdijk 149, 7435 PJ Okkenbroek

Afhalen reserveringen en terugbrengen geleende media
Maandag t/m vrijdag 8.30 – 14.00 uur

Uitzoeken van boeken uit de collectie op de school
Maandag 14.00 – 14.30 uur
Woensdag 14.00 – 15.00 uur
Donderdag 14.00 – 14.30 uur

Wijkwinkel

De dienstverlening van de Wijkwinkel blijft bereikbaar via www.wijkwinkeldeventer.nl, 0570-675704 of .

Digitale ondersteuning

Ben je niet of onvoldoende bekend met de mogelijkheden om digitaal te reserveren, dan kunnen we daar extra ondersteuning bij bieden. In welke vorm (groepsgewijs of individueel) laten we afhangen van de behoeften. Heb je hier belangstelling voor? Geef dat dan aan ons door. In de loop van augustus/september nemen we contact op.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Stel ze aan onze klantenservice via 0570 675711 of