Nieuws Athenaeumbibliotheek

Expositie 'Van hand tot hand. Boekcultuur in 15e-eeuws Deventer'

LET OP: vanwege de aangescherpte coronamaatregelen wordt de expositie uitgesteld tot ten minste 14 januari.

Vanaf 22 december is de expositie 'Van hand tot hand. Boekcultuur in 15e-eeuws Deventer' te bekijken in de Bibliotheek Centrum. In de Proosdij is een aantal unieke handschriften uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien.

In 15e-eeuws Deventer circuleerden boeken binnen én buiten de kloostermuren. Het boekverkeer doorkruiste zelfs deze grenzen: burgers en religieuzen lazen dezelfde soort geestelijke lectuur, wisselden hun boeken uit en kwamen bij elkaar om vrome teksten te bespreken. Boeken zorgden dus voor verbinding tussen leken en religieuzen in de stad. Een aantal van deze boeken is te zien in de Proosdij van de bibliotheek.

De expositie is tijdens openingstijden van de Bibliotheek Centrum (maandag t/m zaterdag) gratis te bezichtigen. Klik hier voor de meest actuele openingstijden van de Bibliotheek Centrum.