Nieuws Athenaeumbibliotheek

Vacature vrijwillige gastheer/gastvrouw Athenaeumbibliotheek

De Athenaeumbibliotheek, gesticht in 1560, is de oudste stadsbibliotheek van Nederland en maakt deel uit van de Bibliotheek Deventer. De Athenaeumbibliotheek is samen met het Historisch Centrum Overijssel gehuisvest aan Klooster 12, in de panden van het Buiskenshuis, een voormalig zusterhuis van de Moderne Devotie. De boekenschat die er wordt bewaard, bevat talrijke oude gedrukte boeken en middeleeuwse handschriften. Aan Klooster 12 kunnen bezoekers terecht voor de inzage van niet-uitleenbare materialen uit de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig tentoonstellingen te zien, met stukken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek of van andere culturele instellingen.

We zoeken vanaf 1 september vrijwillige gastheren/-vrouwen die toezicht willen houden bij onze tentoonstellingen en het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers willen zijn.

Wat je voor ons gaat doen:

Als gastheer/-vrouw Athenaeumbibliotheek ben je het eerste visitiekaartje van de bibliotheek en heb je de belangrijke rol om bezoekers gastvrij te ontvangen. Zo vertel je bezoekers meer over de tentoonstelling die op dat moment te zien is. Bezoekers die voor de inzage van materialen komen, verwijs je door naar de studiezaal. Veelvoorkomende vragen over bijvoorbeeld de inzage en het lenen van boeken, kun je beantwoorden. Bij andere vragen verwijs je bezoekers door naar medewerkers van de Athenaeumbibliotheek. Je werkt zelfstandig met een medewerker als back-up (4 uur per week).

Wat we van je vragen:

• Je bent gastvrij
  • Je bent proactief en niet bang om op mensen af te stappen
  • Je bent representatief en communicatief vaardig
  • Je kan goed zelfstandig werken
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal
  • Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar (di, wo, do)

Meer informatie:

Heb je interesse in deze functie dan vragen we je om ons online formulier in te vullen en je motivatiebrief en CV te uploaden. Het formulier vind je hier.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Judith Tool, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer, telefoon: 06 33100444. Of bij Susanne de Jong, medewerker Publiek en Collectie Athenaeumbibliotheek, telefoon: 0570-675761.