Rustiger?

Blog door bibliotheekdirecteur Alice van Diepen P5240032klein

Soms vragen mensen in mijn omgeving of het inmiddels wat rustiger geworden is. Een logische vraag, na een aantal jaren van voorbereidingen, bouwen, verhuizen en de opening. Die grote klus is geklaard, wat valt er nu nog te doen als bibliotheekdirecteur? Nou, ik kan u verzekeren dat het er niet rustiger op geworden is. Wij zijn blij met ons mooie nieuwe gebouw maar het gaat er natuurlijk om wat we er mee doen. U en wij samen.

Naast zaken die ik een aantal maanden voor me uit geschoven heb, zijn er nieuwe dingen die aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld het programma rond basisvaardigheden, het rondleiden van belangstellenden en de lancering van een nieuwe website www.deventerwijzer.nl waar alle informatie over wonen, welzijn en zorg in Deventer op te vinden is.

Ook de nieuwe werkwijze voor onze programmering is iets waar ik graag over meedenk. Sinds dit jaar werken we als bibliotheek met maandthema’s waarin we activiteiten proberen te clusteren en verdieping te geven. We doen niet zomaar iets, we doen iets met een bedoeling. Het is nog even wennen, voor ons en ook voor onze bezoekers. In februari hebben we een boeiend programma rondom het thema Collectie, populair gezegd onze corebusiness. We willen u graag laten zien en ervaren hoe breed de collectie van de bibliotheek is. In het activiteitenoverzicht op de website vind u het hele programma, maar één activiteit licht ik er graag uit omdat die zo bijzonder is: de Mensenbieb. Op zaterdag 16 februari kunt u in korte gesprekken kennis maken met mensen die u misschien normaal gesproken niet zo snel zou spreken zoals een dakloze of een edelman.

En neem nu de nominatie voor Beste Bibliotheek van Nederland. In mijn overmoed rondom de euforie van de eerste weken aan de Stromarkt meldde ik ons aan als kandidaat. En ja, nu zijn we genomineerd en nu gaan we natuurlijk ook voor de eerste plaats. Dus wordt er op dit moment een filmpje gemaakt waarin we de missie van de Bibliotheek Deventer als marktplaats voor kennis en inspiratie op een creatieve manier uitdragen. Ik verklap nog niet hoe, maar ben benieuwd naar uw reactie. Ik reken natuurlijk in maart op uw stem, want dan gaat de campagne echt van start voor Beste Bibliotheek 2019.

Rustig? Nee.

Lekker druk? Ja.