Onze partners op het Ontwikkelplein Keizerslanden

In de Bibliotheek Keizerslanden kan je terecht voor praktische hulp en informatie over geld, werk, wonen en meer. Dat doen we samen met verschillende organisaties. Zo wordt iedereen zoveel mogelijk direct geholpen. Is het niet door de een, dan door de ander.

 • Geldfit; voor al je vragen over geld

  Heb je vragen over geld of wil je weten of je goed bezig bent? Geldfit geeft je advies bij en ondersteuning voor alles wat met geld te maken heeft. Je kunt bij Geldfit terecht voor onder andere een financiële check, hulp bij je administratie en ondersteuning bij het invullen van formulieren en toeslagen. Samen met jou kijkt Geldfit dan hoe fit jouw geldzaken zijn.

 • Sociaal Juridisch Spreekuur; voor hulp bij juridische zaken

  Tijdens het Sociaal Juridisch Spreekuur (SJS) krijg je gratis juridisch advies. Kom naar het inloopspreekuur en stel jouw vraag aan een van de juristen. Een afspraak is niet nodig. Het inloopspreekuur is gratis en voor iedereen. Is er meer tijd nodig om jouw vraag te beantwoorden? Dan kijkt het sociaaljuridisch spreekuur samen met jou wat daarvoor nodig is.

 • Het Gilde Deventer; voor hulp met je mobiel, tablet of PC

  Heb jij een probleem met of vraag over jouw mobiel, tablet of PC? Tijdens ons inloopspreekuur staan deskundige instructeurs klaar om je verder op weg te helpen.


 • Politie; voor al je vragen over veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk

  Jolanda de Caluwe en Ronald Oldenhof zijn wijkagent in Keizerslanden. Namens de politie zijn zij je eerste aanspreekpunt. Zij zetten zich in voor de veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk. Bij hun kan je terecht voor meldingen met betrekking tot overlast, veiligheid, zorgen en verdachte situaties.

 • Woonbedrijf ieder1; voor al je vragen over wonen en huren

  Woonbedrijf ieder1 organiseert een spreekuur voor alle vragen over wonen en huren. De woningcorporatie wil dat inwoners met veel plezier in hun woning en wijk wonen. Dat begint met een prettige en veilige leefomgeving waarbij mensen elkaar kennen. Woonbedrijf ieder1 is met een wijkteam dichtbij om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het inschrijven voor een woning, reageren op woningen, een reparatieverzoek, algemene wijkvragen of overlast. Je bent altijd welkom. Een afspraak is niet nodig.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO); voor hulp bij contact met de overheid

  De Overheid communiceert vaak digitaal. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van toeslagen, het regelen van je rijbewijs, een verkeersboete betalen. Veel informatie op websites van de overheid is niet eenvoudig en het IDO helpt je daarbij. Loop vooral binnen in de Bibliotheek Keizerslanden. Er is altijd een medewerker die je verder kan helpen.


 • Voor Elkaar-teams; voor vragen over leven in jouw wijk

  Iedereen wil graag wonen in een buurt waar het fijn samen leven is. Waar je ruimte hebt om jezelf te kunnen zijn en waar voor iedereen genoeg te doen is. Waar oog en aandacht voor elkaar is en ondersteuning dichtbij, mocht dat eens nodig zijn. De Voor Elkaar-teams zijn altijd in de buurt! Ze ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. Zodat het fijn samen leven is én blijft in jouw wijk. Heb je vragen over je buurt of wijk? Wil je iets organiseren? Loop dan vooral binnen bij het spreekuur. Een afspraak is niet nodig.

 • OV-ambassadeurs; voor vragen over reizen met het openbaar vervoer

  De OV-ambassadeurs beantwoorden graag vragen zoals:

  • Hoe werkt de OV-chipkaart?
  • Welk abonnement past bij mij?
  • Kan iemand mij helpen met het uitzoeken van een reisroute?
  • Kan ik met een rolstoel ook reizen met het openbaar vervoer?

   

 • Team Toezicht en Handhaving; voor vragen over veiligheid of jouw buurt

  Samen met de politie, jeugdorganisaties, wijkteams en inwoners werkt Team Toezicht en Handhaving aan de veiligheid en leefbaarheid in jouw buurt. Inwoners leveren een belangrijke bijdrage aan een schone en veilige omgeving.

   

 • Ook partner worden op het Ontwikkelplein Keizerslanden?

  De kracht van onze partners is het actief verbindingen maken tussen de onderlinge mogelijkheden. Deze manier van samenwerken noemen we het Ontwikkelplein, waarbij de partners elkaar en elkaars kennis versterken. Het aanbod is groot en de vragen van de inwoners divers. De partners verwijzen naar elkaar door, zodra een inwoner meer vragen heeft. Door het aanbod op elkaar af te stemmen kunnen we mensen echt verder helpen.

  Denk jij een goede toevoeging te zijn op het Ontwikkelplein? Neem dan contact op met Monique Bos: 
  moniquebos@bibliotheekdeventer.nl