Direct naar de inhoud

Zoeken en aanvragen

De catalogus van de Athenaeumbibliotheek is in mei 2019 samengevoegd met die van de Bibliotheek Deventer. Het zoeken en aanvragen van boeken kan via de catalogus. Aangevraagde boeken kunnen na ontvangst van een e-mailbericht opgehaald worden in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt

Verschillende deelcollecties van de Athenaeumbibliotheek zijn ook ontsloten in (inter)nationale databanken. Een overzicht van deze databanken kunt u hier vinden.

Inzage materiaal

Veel boeken van de Athenaeumbibliotheek zijn te leen. Toch zijn er, gezien het speciale karakter van de collectie, ook uitzonderingen. Middeleeuwse handschriften, oude drukken en andere materialen van voor het jaar 1900 worden niet uitgeleend, maar zijn alleen ter inzage beschikbaar. Dat geldt ook voor kwetsbare uitgaven, tijdschriften en naslagwerken uit de studiezaal. Materialen die niet uitleenbaar zijn, kunt u op verzoek inzien in de studiezaal van de Athenaeumbibliotheek.

Titels die alleen ter inzage beschikbaar zijn, kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar . U kunt een afspraak maken om de materialen te komen bekijken in de studiezaal van de Athenaeumbibliotheek. Als u materialen komt inzien, dient u een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Uitleenvoorwaarden

Voor de Athenaeumbibliotheek geldt een aantal aanvullingen op de algemene uitleenvoorwaarden van de Bibliotheek Deventer. U kunt de voorwaarden hier nalezen.

Digitale collectie en reproducties

Veel materiaal van de Athenaeumbibliotheek is gedigitaliseerd. De digitale collecties zijn te raadplegen op athenaeumcollecties.nl. Mocht u kopieën of scans van nog niet gedigitaliseerd materiaal willen hebben, dan gelden de reproductieregels die u hier kunt nalezen.