Direct naar de inhoud

De Gele Verhalenbus gaat weer rijden. Vijf jaar lang was de Bibliotheek Deventer eigenaar van de Citroën HY die rondreed door heel Deventer om verhalen te vertellen en voorlezen te promoten. In maart 2018 besloot de bibliotheek te stoppen met de exploitatie. Een aantal vaste voorleesvrijwilligers ontwikkelde een plan om de werkzaamheden voort te zetten wat resulteerde in de oprichting van Stichting Gele Verhalenbus. Op 4 juli 2018 droeg bibliotheekdirecteur Alice van Diepen de Gele Verhalenbus officieel over aan voorzitter Paul Nieland van de stichting.

Voor fans van de Gele Verhalenbus betekent het dat ze de bus weer kunnen inhuren om te komen voorlezen op hun school, kinderdagverblijf of waar ze maar willen. Meer informatie daarover is te vinden op de website: www.geleverhalenbus.nl.

We wensen de Stichting Gele Verhalenbus veel succes en plezier bij het brengen van heel veel mooie verhalen.

Heb je nog materialen thuisliggen die binnenkort ingeleverd moeten worden? Tot en met 14 juli nemen we ivm de coronamaatregelen alle materialen boetevrij in. Heb je geen materialen geleend? Dan hoef je natuurlijk niks te doen.