De Bibliotheek Deventer heeft een enorme collectie. Alles wat u kunt lenen of inzien is te zoeken en te vinden in onze catalogus. Daarbij moet u natuurlijk denken aan de boeken, cd's en dvd's, maar ook aan digitale inhoud zoals krantenartikelen, onderzoeken van de Consumentenbond of uittreksels en recensies. Zoeken in de catalogus kan op verschillende manieren.

Zoekbalk
U voert één of meerdere trefwoorden in de balk 'zoeken in de catalogus' en vervolgens klikt u op 'Vind'. U doorzoekt daarmee de gehele collectie. De lijst met gevonden media kunt u vervolgens sorteren op relevantie (standaard), jaar, titel of auteur. In de rechterkolom vindt u onder het kopje 'verfijnen' alle mogelijkheden om verder te selecteren. Zo kunt u kiezen op materiaalsoort, genre of bijvoorbeeld taal.

Keuzeknoppen
Voor uw gemak heeft de bibliotheek vijf keuzeknoppen ingesteld. Zodra u die aanklikt zoekt de zoekmachine alleen nog maar naar de ingevoerde trefwoorden in de betreffende categorie. Als u de knop indrukt en vervolgens geen trefwoord invoert krijgt u (na het klikken op 'Vind) een overzicht van alle materialen in die categorie. U kunt ook hier sorteren op bijvoorbeeld jaar. De nieuwste aanwinsten komen dan bovenaan te staan.

Woordenwolk
Links in de catalogus vindt u de zogenaamde woordenwolk met associaties. Deze is er voor mensen die zich graag op ideeën laten brengen.

Individuele hulp
Wilt u uitgebreidere uitleg over het gebruik van de catalogus dan helpen de medewerkers van de bibliotheek u graag verder.