Boeken lenen uit andere bibliotheken

Vanwege de transitie naar een nieuw IBL-systeem in Nederland, is het niet meer mogelijk om persoonlijk IBL-aanvragen te doen met een eigen IBL-account in Picarta.

Als u informatie zoekt die u niet kunt verkrijgen via de catalogus van de Bibliotheek Deventer, dan adviseren wij u om de website van de Koninklijke Bibliotheek te raadplegen voor mogelijkheden van dienstverlening.

Scans en kopieën bestellen

U kunt bij de Koninklijke Bibliotheek scans of kopieën bestellen van materiaal uit de collectie van de KB of dat van andere bibliotheken. Wij verwijzen u naar de website van de KB voor meer informatie.

Worldcat Discovery

Een alternatief voor het zoeken naar informatie in Picarta is Worldcat Discovery, de catalogus van de KB en catalogi van andere bibliotheken wereldwijd. WorldCat Discovery geeft toegang tot digitale en fysieke bronnen.

Manier van zoeken

Standaard wordt gezocht in alle titels die zijn opgenomen in WorldCat Discovery. Na uw eerste zoekactie kunt u ervoor kiezen om alleen de resultaten van de NCC te tonen. Het is ook mogelijk om op type materiaal (fysiek of digitaal) of taal te selecteren. 'Geavanceerd zoeken' biedt nog meer opties, zoals het selecteren van meer bronnen.