Website voorlezen
png facebook png twitter Lees de nieuwsbrief
 • Elke maand nieuwe e-books te leen

  De Bibliotheek biedt haar leden de mogelijkheid om recente boeken digitaal te lezen. Dat kan via e-reader, maar ook op tablet of smartphone. Het aanbod wordt landelijk samengesteld en beheerd. De collectie e-books wordt steeds groter. Elke maand worden nieuwe exemplaren toegevoegd.

  Bekijk het landelijke aanbod voor leden

 • Hoe leen je e-books voor leden

  Om als bibliotheeklid e-books te kunnen lenen moet een aantal stappen gezet worden. Komt u er niet helemaal uit dan verwijzen we u graag naar de landelijke pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. Op een overzichtelijke manier worden diverse onderwerpen uitgelegd in tekst en beeld.

  Ga naar de veelgestelde vragen

 • Digitaal lezen voor iedereen

  De Bibliotheek wil leesplezier stimuleren voor iedereen, daarom biedt ze diverse mogelijkheden voor niet-leden om ook digitaal boeken te lezen. Klassiekers bijvoorbeeld via de eBooks eregalerij of de Gutenberg Bibliotheek. Recentere titels zijn in de vakantieperiode te lezen via VakantieBieb. Af en toe verschijnen er nieuwe app's. Op deze pagina is het actuele aanbod te vinden.

  Veelgestelde vragen

 • En de winnaars zijn ...

  Koen Peeters, Kazuo Ishiguro, Bas Heijne, Michel van Egmond: allemaal wonnen ze dit jaar een literaire prijs. Benieuwd wie er dit jaar nog meer in de prijzen vielen?

  Bekijk de bekroonde boeken

 • Uitzoeken, downloaden en lezen

  Moet je lezen voor school? Wij hebben een assortiment e-book waarvan we (bijna) zeker zijn dat je die mag lezen voor je lijst. Lekker makkelijk. Maak een keus, downloaden en lezen maar. Smaakt 't naar meer? Ga je gang.

  Bekijk onze complete lijst-lijst

 • Lees het e-book van de film

  Het boek of de film: wat kies jij? Of doe je gewoon allebei? Hier vind je in ieder geval alle verfilmde boeken in onze collectie e-books.

  Lees het e-book van de film