LiteRom Overzicht boekrecensies
Tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Verschenen in de periode na 1900 in een groot aantal Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen. Er zijn drie versies: Nederlands, Jeugd en Wereldliteratuur.

De LiteRoms worden dagelijks bijgewerkt en zijn gratis beschikbaar in alle vestigingen van Bibliotheek Deventer.

Uittrekselbank
Bevat meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 350 auteursportretten. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl.

Uittrekselbank is gratis te raadplegen in alle vestigingen van de Bibliotheek Deventer.

Literatuurplein
Informatie over Nederlandse literatuur met rubrieken als nieuws & actueel, interviews, columns, literaire prijzen (met juryrapporten), recensies, nieuwe boeken, video’s met en dossiers over auteurs, een literaire wereldkaart en een literaire tijdlijn.

Boeken NRC
Online literair katern van NRC met recensies, columns en interviews.

Koninklijke Bibliotheek - Thema's
Kijkje in de literaire geschiedenis van Nederland op basis van diverse thema's

Schrijverspunt
Website met informatie voor mensen die hun eigen boek willen schrijven en uitgeven. Leden van de site recenseren ook.

Links naar recensiewebsites
Boekreviews.nl
Boekbesprekingen.nl
Bibliografieën
8weekly

Voor Leesclubs

Drukinkt
Boekrecensies die zo geschreven zijn dat ze helpen het gesprek op gang te brengen.

Boekerij
Select aantal boeken waarbij naast de recensie een lijst met leesclubvragen wordt gegeven.

Boekentaal
Boekbesprekingen van wisselende lengte met telkens een aantal discussietips.