Blog: Activiteiten in de Bibliotheek

Dit keer het woord aan Joost Zijderveld, interim manager Programmering. Hij vertelt als gastschrijver in dit blog meer over het hoe en waarom van alle activiteiten in de bibliotheek, en legt uit hoe je er zelf aan bijdraagt.

Op het moment dat ik dit schrijf staan er in de maand juni al meer dan 24 activiteiten geprogrammeerd in onze vestigingen. De agenda staat in deze nieuwsbrief en op de website. De maand juni heeft als thema (in)spanning en daarom vinden er in onze vestigingen veel inspannende en - wees gerust - ook ontspannende activiteiten plaats.

Programmateam

Hoe komen al die activiteiten nu tot stand? Drijvende kracht in het ontwikkelen van het activiteitenprogramma is het programmateam van de bibliotheek. De medewerkers in dit team bespreken welke thema's er spelen en op welke actualiteiten en maatschappelijke ontwikkelingen de bibliotheek kan inspelen. In het programmateam zijn alle aandachtsgebieden van de bibliotheek verenigd. Dat zijn er vijf: Jeugd & Onderwijs, Participatie & Zelfredzaamheid, Erfgoed, Persoonlijke ontwikkeling en last but not least Klassieke Bibliotheek (hieronder valt onder andere onze collectie). Deze vijf thema's zorgen voor de nodige focus.

Voor en door Deventenaren

Het mooie is dat niet alleen de medewerkers van de bibliotheek, maar iedere Deventenaar invloed kan hebben op het activiteitenprogramma van de bibliotheek. We zijn namelijk niet voor niets een Marktplaats voor Kennis en Inspiratie. Daarom hebben we ook medewerkers die in de rol van Marktmeester werken: zij koppelen vraag en aanbod aan elkaar. Heb je zelf een goed idee of een suggestie? De Marktmeesters kijken welke mogelijkheden er zijn binnen de bibliotheek. De Marktmeesters zijn bereikbaar per e-mail: . De Marktmeesters en onze programmeurs kijken waar initiatieven, kennis en ervaring aan elkaar gekoppeld kunnen worden. En dat alles om een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod te creeëren voor iedereen.

Zaal huren?

Heb je een vraag over de verhuur van onze vergader-, workshop-, film- en theaterzalen? Ook daarvoor kan je terecht bij onze Marktmeesters. Meer weten? Hier lees je meer over de verhuur- en cateringmogelijkheden. Heb je tips, initiatieven of suggesties voor onze programmering? Of ben je op zoek naar een fijne vergader- en activiteitenzaal? Laat het ons weten, we spannen ons graag voor je in!

- Joost Zijderveld, interim manager Programmering