Onthulling kunstwerk IN ZICHT

Op donderdag 6 juni vindt de onthulling plaats van het kunstwerk IN ZICHT van Irene Fortuyn in de tuin van Bibliotheek Deventer. U bent van harte welkom vanaf 16.00 uur in de tuin van Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt (bij de Proosdijpassage).

In het kunstwerk van Irene Fortuyn speelt een beeldbepalende rode beuk de hoofdrol. Deze majestueuze boom, geplant in 1880, staat in de buurtuin maar de kroon voorziet de bibliotheektuin van schaduw. De prachtige stam van de rode beuk is vanaf de bibliotheek niet te zien. Het kunstwerk van Irene Fortuyn maakt deze stam zichtbaar. Juist in de bibliotheektuin is dit werk passend omdat de bibliotheek een plek is van kennis en inzicht opdoen. Een plek waar, zoals ook in de kunsten, het onzichtbare zichtbaar wordt gemaakt.