Wat verbeeld jij je wel niet?!

Op de Dag van de Verbeelding stond de bibliotheek bol van verbeeldingskracht. Dans, tekenen, schrijven, kijken, luisteren, (voor)lezen, op de foto met het Nederlands elftal: met verbeelding kan alles! Na afloop (of tussendoor) was het heerlijk genieten van de zon en de gastvrijheid in de tuin bij OSCAR. Aan iedereen die op wat voor manier dan ook meewerkte aan deze dag, van het slepen met stoelen tot het verzorgen van een workshop: Fantastisch Bedankt!

Hiphop

Jonge mensen die met enthousiasme, power en verbeeldingskracht hun boodschap dansend voor het voetlicht brengen. Ook dat kan in de bibliotheek! De dansers van Create Dance lieten in een krachtige hiphop voorstelling zien dat je trots mag zijn op wie je bent, ongeacht waar je vandaan komt of wat anderen van je vinden. Iedereen is gelijk, iedereen is mens. Zelfs als dat soms pijnlijk of eenzaam is.

Kunstlezing

100 jaar geleden opende de weverij van kunstopleiding het Bauhaus haar deuren, en bracht een revolutie tot stand in de textielkunst. Kunsthistoricus Mirjam Deckers gaf een goed bezochte lezing in de sfeervolle Tuinkamer.

Greenscreen

Je moet wel even in de weer met een groen doek voor het greenscreen, maar dan sta je toch écht (met een snufje techniek en een beetje verbeelding) tussen 'onze' jongens van het Nederlands elftal.

Met je neus in de boeken

Natuurlijk kon je op de Dag van de Verbeelding ook lekker even met je neus in de boeken duiken. In de Boekproeverij was een prachtige collectie uitgestald van boeken, films en muziek die de verbeelding prikkelen.

Schrijven

Schrijven met verbeeldingskracht en al je zintuigen totdat er een tekst staat om je vingers bij af te likken. Dat kon in de workshop Creatief Schrijven van schrijfcoach Trea ten Kate. En met het mooie weer kon dat lekker buiten!

Brain art

Met houtskool een portret tekenen... zonder op je papier te kijken! Deelnemers lieten hun verbeelding het werk doen. Het leverde bijzondere en verrassende portretten op.De workshop was van kunstenaar Marianne de Bakker van Artomondo atelier Deventer.