Theatercolleges 2019

Geïnspireerd door DWDD University en in samenwerking met stichting Wesselings - van Breemen organiseert de Bibliotheek Deventer acht Theatercolleges. Het theater in de bibliotheek aan de Stromarkt wordt de collegezaal, waar deskundigen hun kennis en ideeën delen. De sprekers doen dat bevlogen, inspirerend, interactief en met humor, voor iedereen. Of je nu piepjong bent of stokoud of iets er tussenin. De onderwerpen van de Theatercolleges passen in het maandthema van de bibliotheek.

Buitenspelen voor gevorderden

In de maand van de Verbeelding wordt de bibliotheek aan de Stromarkt op 3 april overgenomen door grote en kleine ridders, met ridder Thijs Goverde in de hoofdrol. Kinderen kunnen hun eigen zwaard maken en als échte ridder in een échte ridderomgeving op de foto. Van 16.00 – 17.00 uur neemt ridder, filosoof, cabaretier en kinderboekenschrijver Thijs kinderen vanaf 8 jaar mee op avontuur in zijn Theatercollege Buitenspelen voor gevorderden. Om 19.30 uur gaat hij op avontuur met volwassenen, want buitenspelen is niet alleen voor kinderen. Thijs gaat samenzweren met ouders en leerkrachten om samen met hun kinderen op avontuur te gaan.

Alle Theatercolleges

Woensdag 3 april – Buiten spelen voor gevorderden
Thijs Goverde, ridder, filosoof, cabaretier en kinderboekenschrijver
Programma:
14.00 – 16.00 uur
Maak je eigen zwaard en maak een echte ridderfoto met het green screen
16.00 – 17.00 uur
Theatercollege voor de jeugd
18.00 – 19.30 uur
Om in de stemming te komen voor het avondcollege: als een echte ridder op de foto met het green screen
19.30 – 21.00 uur
Theatercollege voor volwassenen

Zaterdag 18 mei – 10.000 vogels spotten
Arjan Dwarshuis, wereldreiziger en birdwatcher
15.00 – 16.30 uur (alle leeftijden)

Donderdag 6 juni - Crime scene investigation in de bibliotheek
Jaap Knotter, lector Advanced Forensic Technology
20.00 – 21.30 uur (vanaf 14 jaar)

Dinsdag 2 juli - Waar ligt jouw grens?
Jamie Trenité, deelnemer Wie is de Mol, presentator Jules Unlimited
19.00 – 20.30 uur (alle leeftijden)

Zaterdag 7 september - Rik’s Platengarage
Rik Görtemöller, DJ en quizmaster
16.00 – 17.30 uur (vanaf 14 jaar)

Zaterdag 26 oktober - Onverwachte vondsten uit het water
Marieke van der Wal, Projectleider Archeologie, gemeente Deventer
14.00 – 15.30 uur (volwassenen)

Woensdag 20 november – Kijken in de operatiekamer
Erick van Zijl en Bart Talens van het Deventer Ziekenhuis
19.30 – 21.00 uur (volwassenen)

Donderdag 12 december – Buitenaards!
Govert Schilling, wetenschapsjournalist
16.00 – 17.00 uur college voor kinderen vanaf 8 jaar
19.30 – 21.00 uur college voor jongeren en volwassenen

Bestel op tijd kaarten! Ga naar de agenda op www.bibliotheekdeventer.nl, ga naar het college van jouw keus en bestel je kaartjes online. De kosten variëren van 5 tot 10 euro p/p. De Theatercolleges zijn mede mogelijk dankzij een subsidie van stichting Wesselings - Van Breemen.