Genomineerd voor Beste Bibliotheek 2019!

Wij zijn trots dat onze bibliotheek aan de Stromarkt binnen een half jaar na de opening genomineerd is voor de titel Beste Bibliotheek 2019! Op 1 maart om 15.00 uur brengt wethouder Carlo Verhaar als eerste zijn stem uit omdat hij vindt dat wij de titel verdienen. Vind jij dat ook? Stem dan op onze bibliotheek via de stemsite.

Dat wij genomineerd zijn heeft natuurlijk te maken met het mooie gebouw, maar dat is niet het enige. Nog belangrijker zijn onze activiteiten, medewerkers en vrijwilligers. Maar we hebben die nominatie vooral te danken aan jou! Want wat is een bibliotheek zonder bezoekers? Dat werkt niet. Directeur Alice van Diepen laat dat zien in ons filmpje.

Op weg

De nominatie laat zien dat we de goede weg ingeslagen zijn. Na jaren van voorbereiden en bouwen hebben we vorig jaar september de deuren geopend van de nieuwe hoofdvestiging aan de Stromarkt. Het moest een open bibliotheek zijn, waar iedereen welkom is en iedereen zich welkom voelt. Met alles wat je van een moderne bibliotheek mag verwachten: een mooie collectie, vriendelijk personeel, ruimte om te studeren, een plek om een goede kop koffie te drinken.

Voor alle Deventenaren

We vinden het belangrijk dat het een bibliotheek is voor, maar vooral van alle Deventenaren. In het moderne gebouw met veel open ruimtes bieden we een podium om ervaringen en ideeën te delen. Op deze moderne marktplaats voor kennis en inspiratie nodigen we Deventenaren uit om hun kennis en inspiratie te delen. Nu, na nog geen half jaar, hebben al veel Deventenaren deze uitnodiging aangenomen.

De bibliotheek bruist

De bibliotheek wordt volop gebruikt zoals wij het bedoeld hebben. Er worden verhalen verteld, er vinden ontmoetingen plaats en er wordt kennis gedeeld, die ook toevallige voorbijgangers en bezoekers inspireert. Boeken worden volop geleend en gelezen, studieplekken zitten vol, aan de leestafel worden dagelijks kranten gelezen en op het dakterras en in de tuin genieten mensen van de eerste zonnestralen van het jaar.

De beste bibliotheek zijn we samen met jou

De Bibliotheek Deventer is genomineerd en daarmee eigenlijk al onze gasten. Zonder hen zijn we niets. De bibliotheek maken we samen en de beste bibliotheek kunnen we alleen maar samen worden. Vanaf vrijdag 1 maart kan er een maand lang gestemd worden. Kunnen we ook op jouw stem rekenen?

Stem op de Bibliotheek Deventer!