Kijken met andermans ogen? Leen een levend boek!

Kom langs in de Mensenbieb

Bestaan er nog echte edelmannen? Hoe is het om dakloos te zijn? Wat heeft een veteraan allemaal te vertellen? Of een vluchteling? Op 16 februari biedt de Bibliotheek Deventer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met bijzondere mensen.

Elke maand staat er in de Bibliotheek Deventer een ander thema centraal. In februari is het thema ‘Collectie’. Boeken, muziek, films, activiteiten en bijeenkomsten in februari staan zoveel mogelijk in het teken van het thema Collectie. Op zaterdag 16 februari wordt de bibliotheekcollectie aangevuld met ‘levende boeken’.

Leen een levend boek

Mensen zijn van nature nieuwsgierig, maar houden vaak hun vragen toch voor zich. In de Mensenbieb hoeft dat niet. De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen, waar je levende boeken ‘leent’. De levende boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Iedere bezoeker kan zijn of haar nieuwsgierigheid de vrije loop laten. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. Zoals je in de bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.

In gesprek met een edelman of een veteraan

Uit de collectie kies je een mens met een bijzonder verhaal. Zonder betaling mag je 20 minuten met hem of haar spreken. Je hoort de verhalen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. In de collectie van de Mensenbieb in Deventer vind je onder andere een edelman, een veteraan, een vluchteling en een dakloze. Na afloop van het gesprek heb je even met andermans ogen naar de wereld gekeken. Ben je geboeid geraakt door het verhaal dat je hebt gehoord? Vraag dan de bibliotheekmedewerkers naar boekentips die aansluiten bij het thema waarover je hebt gepraat.

Mensenbieb in Deventer

De Mensenbieb is geopend op zaterdag 16 februari van 14.00 – 16.15 uur in de bibliotheek aan de Stromarkt. Dit programma vindt plaats in het kader van de campagne Lees met andermans ogen van De Leescoalitie.