Bibliotheek Deventer viert 10 jaar BoekStart met Gouden Wikkelactie

BoekStart in Deventer is al 10 jaar een succes. Om voorlezen te stimuleren ontvangen ouders van baby’s op het consultatiebureau een uitnodiging voor een bezoek aan de Bibliotheek Deventer. Hier kunnen ze hun kindje gratis lid maken en een BoekStart-koffertje met 2 leuke voorleesboekjes meenemen. Inmiddels is dat ruim 3000 keer gedaan.

Dit jaar vieren wij 10 jaar voorleesplezier voor baby’s, en wel met een Gouden Wikkelactie. Wie vanaf 23 januari een BoekStart-koffertje ophaalt maakt kans tussen de boekjes een Gouden Wikkel te vinden en een verrassingspakket te winnen.

23 januari is niet toevallig gekozen, dan beginnen de Nationale Voorleesdagen. Tot en met 2 februari is er volop aandacht voor voorlezen en de positieve invloed ervan. Het stimuleert de taalontwikkeling van een kind, maar is vooral ook leuk om samen te doen. Een passend boek is niet onbelangrijk. Een boek uit de Prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen is een aanrader. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook een uitgebreid aanbod.

Ook uitbreiding BoekStart inloopochtend naar Bathmen en Centrum

Meer BoekStart inloopochtenden
Voorlezen kan al vanaf 6 maanden. Om kersverse ouders van voorleestips en trucs te voorzien organiseren wij in veel vestigingen de zogenaamde BoekStart inloopochtenden. Getrainde en enthousiaste vrijwilligers lezen en zingen met de jongste kinderen. Vanaf 23 januari start er een wekelijkse inloopochtend in de Bibliotheek Centrum. In de Bibliotheek Bathmen staat de eerste inloopochtend gepland op 1 februari. Voorlopig nog maandelijks. In onze agenda vind je alle tijden en locaties.

BoekStart inloopochtend tijdens de Nationale Voorleesdagen
Alles draait om het prentenboek van het jaar is Een huis voor Harry, geschreven door Leo Timmers. Daarin verdwaalt poes Harry. Omdat hij zijn huis niet terug kan vinden moet hij op zoek naar een nieuwe plek. Niets is zo fijn als thuis. Tijdens de inloopochtend wordt er gezongen en gelezen en helpen de kinderen Harry zijn huis te vinden.

Woensdag 23 januari: Bibliotheek Centrum en Bibliotheek Colmschate | 10.00 uur
Donderdag 24 januari: Servicepunt de Hoven | 10.00 uur