Levensgroot boek bij de Bibliotheek

De hele maand december staat er bij de Bibliotheek aan de Stromarkt een levensgroot boek. Het is één van de acht bijzondere lichtobjecten die in Deventer te bewonderen zijn.

Bij de Bibliotheek staat een reusachtig boek met een bladzijde uit Kikker in de kou van Max Velthuijs. Op de achterkant staan twee illustraties uit het nieuwe prentenboek van Deventer illustrator Tirza Beekhuis. Vergeet dus niet ook even om het hoekje te gluren om de omslag van het reuzenboek te bekijken. En met een kopje koffie bij Oscar in de Bibliotheek is het boek ook goed te zien. Bedankt, Tirza! We zijn benieuwd naar je nieuwe boek!

www.tirzabeekhuis.com

Hier vind je de acht lichtobjecten

Deventer is elk jaar prachtig verlicht en deze maand zijn daar acht stilstaande lichtobjecten bij gekomen, die zeker het bekijken waard zijn. Je vindt ze:

• De Brink (ter hoogte van de Walstraat)
  • De Brink (Wilhelminafontein)
  • Grote Kerkhof (voor het stadhuis)
  • Grote Kerkhof (voor de Lebuinuskerk)
  • Stromarkt (bij de Bibliotheek)
  • Broederenstraat (voor de Broederenkerk)
  • Broederenplein
  • Lamme van Dieseplein