Resultaten 1 - 10 van 272

Vanaf 25 september wordt een coronatoegangsbewijs verplicht in onder meer theaters, restaurants, bioscopen en bij festivals of professionele sportwedstrijden. Er zijn verschillende manieren om aan het bewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij wat hulp kunt gebruiken dan ben je welkom bij ons. Vanaf donderdag 23 september zijn er twee spreekuren waarop je met je vragen terecht kunt.

Op 11 augustus jl. stond een artikel in de Stentor over de nabijheid van bibliotheken. De journalist baseerde zich op nieuwe cijfers van het CBS. In 2020 was de gemiddelde afstand van een woonadres in Nederland tot de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek 2,0 kilometer. Ten opzichte van 2014 is de afstand iets toegenomen. Oorzaak daarvan zijn sluitingen van bibliotheekfilialen. Ook Deventer werd in dat rijtje genoemd. Volgens de cijfers zijn wij ten opzichte van 2014, 400 meter verder van u verwijderd geraakt. De gemiddelde afstand in Deventer naar het dichtstbijzijnde bibliotheekfiliaal is 1,4 kilometer, veruit de laagste afstand in Overijssel en ook landelijk gezien een goede score.

Aandacht voor laaggeletterdheid

Als prelude op de Week van Lezen en Schrijven (6-12 september) stond woensdag 1 september op uitnodiging van de Bibliotheek Deventer een Escape Room van Raccoon Serious Games op de Brink. Passanten werden verleid om de caravan binnen te gaan, doordat hen het winnen van een korte vakantie in het vooruitzicht werd gesteld. Eenmaal in de caravan bleek de kans op deze prijs echter al gauw onbereikbaar.

De zomer loopt ten einde en daarmee de zomeractie Boek 'n Trip ook. Dinsdag 31 augustus was de laatste dag dat de jeugd gratis e-books en luisterboeken konden lenen & lezen met deze actie.

Geef het samen met ons aandacht tijdens de Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. De Bibliotheek Deventer heeft aandacht voor deze diverse groep en organiseert het hele jaar door programma’s en cursussen. Van 6 tot en met 12 september zetten we de schijnwerpers extra op het onderwerp. Net als de gemeente en het ziekenhuis haken we aan bij de landelijke Week van Lezen en Schrijven.

De komende dagen staat Zomerlezen in het thema van groen! Daarom besteden we deze week een beetje extra aandacht aan de aarde. Want wie houdt er nu niet van groen en hoe behouden wij al dat mooie groen om ons heen?

Aan de hand van een tijdlijn nemen we je mee door het rare jaar 2020. Je leest hoe we voortvarend begonnen als altijd, maar vervolgens noodgedwongen mee moesten deinen op de coronagolven.

Kom in de zomervakantie naar de Bibliotheek. Zit jij in groep 5 t/m/8? Dan kun je deze zomer samen met de BiebBoys aan de slag met boeken, lezen en mysteries oplossen!