Resultaten 1 - 10 van 125

De Bibliotheek Deventer ontving vandaag de 3e prijs in de verkiezing voor Beste Bibliotheek van Nederland 2019. De winnaar staat in Leeuwarden en is door de vakjury en het publiek gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland. Vandaag werd de uitslag bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam en werd de NBD Biblion Award 2019 uitgereikt door Kristen van der Rijst namens sponsor NBD Biblion.

We kijken terug op een geweldige campagneperiode. We merkten hoe Deventenaren hun bibliotheek waarderen. Jong en oud stemde op de bibliotheek aan de Stromarkt en hielp ons met het voeren van campagne. Van de wethouder tot rapper Pjotr, maar vooral door heel veel bezoekers en stadsgenoten, die niet bekend zijn, maar ons niet minder dierbaar zijn.

Lieve Deventenaren: bedankt! Op woensdag 17 april staat er voor elke bezoeker een traktatie klaar in alle bibliotheekvestigingen.

Eindstand

De winnaar van de NBD Biblion Award is gekozen door de vakjury en de stem van het publiek telt voor de helft mee. In totaal hebben 21.013 mensen hun stem uitgebracht.

1. Leeuwarden
  2. Vught
  3. Deventer
  4. Losser
  5. Dongen en Harderwijk

Lees meer op de website van Bibliotheekblad

Gezamenlijke aanpak door Deventer Ziekenhuis en Bibliotheek Deventer

Een op de negen patiënten die in het Deventer ziekenhuis komt, heeft moeite met lezen en schrijven. Dat heeft impact op de zorg en op de uitkomst van behandelingen. Het ziekenhuis wil dit probleem samen met de Bibliotheek Deventer aanpakken.

In de Bibliotheek Centrum hebben afgelopen dinsdag alle 8 cursisten die meededen aan de pilot Werken met de e-overheid voor nieuwkomers hun certificaat ontvangen: zij hebben de cursus met glans afgerond. Een groepje van 7 mannen en vrouwen uit Syrië en 1 man uit Congo ging eerder dit jaar enthousiast van start. Om de taalbarrière te doorbreken werden de deelnemers tijdens de cursus ondersteund door een tolk.

De Athenaeumbibliotheek is de oudste stadsbibliotheek van Nederland, gesticht in 1560, en is onderdeel van de Bibliotheek Deventer. De Athenaeumbibliotheek verzamelt en beheert bijzondere collecties, zoals handschriften en oude drukken uit en over Deventer, Overijsselse boeken en Deventer volks- en kinderprenten.

Geïnspireerd door DWDD University en in samenwerking met stichting Wesselings - van Breemen organiseert de Bibliotheek Deventer acht Theatercolleges. Het theater in de bibliotheek aan de Stromarkt wordt de collegezaal, waar deskundigen hun kennis en ideeën delen. De sprekers doen dat bevlogen, inspirerend, interactief en met humor, voor iedereen. Of je nu piepjong bent of stokoud of iets er tussenin. De onderwerpen van de Theatercolleges passen in het maandthema van de bibliotheek.

Wordt de Bibliotheek Deventer de Beste Bibliotheek van Nederland? Wel als het aan rapper Pjotr, schrijver Özcan Akyol, wethouder Carlo Verhaar en heel veel andere Deventenaren ligt. Zij hebben al gestemd. In het stemhokje in de bibliotheek, op de oranje bieb-iPad of gewoon via hun eigen laptop of smartphone. En jij?

Elke maand staat er in de bibliotheek een thema centraal. In april is het thema Verbeelding. In deze maand vind je in displaymeubels boeken, muziek en films die de verbeelding prikkelen en ook in onze activiteiten staat Verbeelding centraal.

Zaterdag 23 maart genoten 150 gasten van de film ‘Woman at war’ in Filmhuis De Keizer. Serviceclub Zonta Deventer organiseerde de jaarlijkse filmmiddag waarvan de opbrengst van € 3.000,- overhandigd werd aan de Bibliotheek Deventer.

Er even uit zijn, maar je ook thuis voelen. Daar streven de mensen van biebcafé Oscar naar. Met een dampende kop goeie koffie, een gezelschapsspel, swingende jazz of als je op donderdag een hapje mee-eet. Want op donderdag kookt Tom; met liefde voor zijn gasten en passie voor koken.

Wij zijn trots dat onze bibliotheek aan de Stromarkt binnen een half jaar na de opening genomineerd is voor de titel Beste Bibliotheek 2019! Op 1 maart om 15.00 uur brengt wethouder Carlo Verhaar als eerste zijn stem uit omdat hij vindt dat wij de titel verdienen. Vind jij dat ook? Stem dan op onze bibliotheek via de stemsite.