Resultaten 1 - 10 van 279

Met de landelijke Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. MIMIK en de Bibliotheek Deventer organiseren voorafgaand aan de Poëzieweek 2022 in Nederland en Vlaanderen opnieuw een gedichtenwedstrijd. Thema dit jaar is “Natuur".

Afgelopen donderdag was ik in de Gasfabriek voor het congres ‘De Kracht van kunst en cultuur in het sociaal domein’. Een inspirerende middag georganiseerd door Kunstcircuit.

Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen wat hulp gebruiken. Maar waar klop je aan om op weg geholpen te worden?

Vanaf maandag 1 november is er een wijziging in de tijden van het spreekuur Basisvaardigheden. De wijziging is als volgt:

Bibliotheek Keizerslanden iedere dinsdag van 9.30 tot 13.00 (inloop)
Bibliotheek Centrum iedere vrijdag van 10.00 tot 11.30 (op afspraak)

Het spreekuur Basisvaardigheden is er voor iedereen die beter wil worden in de Nederlandse taal of meer handigheid wil krijgen op de computer en het internet.

Bekijk hier alle activiteiten van het spreekuur Basisvaardigheden in onze agenda.

Droom jij er van om bij de brandweer te werken, het speurwerk te doen van een privédetective of de wereld rond te reizen en avonturier te worden? Kom tijdens de Kinderboekenweek naar de bibliotheek.

Als kind wilde ik graag verpleegster worden. Ja waarom eigenlijk? Ik denk dat het kwam door tante Cock.

De nieuwe coronaregels gaan zaterdag 25 september in. Voor een gewoon bezoek aan de bibliotheek verandert er niet veel. Voor het bijwonen van een activiteit soms wel. We zetten het voor je op een rij.

Vanaf 25 september wordt een coronatoegangsbewijs verplicht in onder meer theaters, restaurants, bioscopen en bij festivals of professionele sportwedstrijden. Er zijn verschillende manieren om aan het bewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij wat hulp kunt gebruiken dan ben je welkom bij ons. Vanaf donderdag 23 september zijn er twee spreekuren waarop je met je vragen terecht kunt.

Op 11 augustus jl. stond een artikel in de Stentor over de nabijheid van bibliotheken. De journalist baseerde zich op nieuwe cijfers van het CBS. In 2020 was de gemiddelde afstand van een woonadres in Nederland tot de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek 2,0 kilometer. Ten opzichte van 2014 is de afstand iets toegenomen. Oorzaak daarvan zijn sluitingen van bibliotheekfilialen. Ook Deventer werd in dat rijtje genoemd. Volgens de cijfers zijn wij ten opzichte van 2014, 400 meter verder van u verwijderd geraakt. De gemiddelde afstand in Deventer naar het dichtstbijzijnde bibliotheekfiliaal is 1,4 kilometer, veruit de laagste afstand in Overijssel en ook landelijk gezien een goede score.