Informatie zoeken en vinden

In onze vestigingen heb je beschikking over heel veel informatie en materialen. Via de online catalogus heb je toegang tot de meer dan 290.000 materialen van de collecties van de Bibliotheek Deventer en 680.000 materialen van overige Bibliotheken in de provincie. Ben je lid van de Bibliotheek Deventer, dan is het opvragen van materialen uit onze eigen collectie én voor het aanvragen en reserveren van materiaal binnen Overijssel geheel gratis.

> Bekijk het aanbod in de online catalogus

> Bekijk de uitleenvoorwaarden en tarieven

E-books lenen

Als lid van de Bibliotheek Deventer maak je gratis gebruik van de Online Bibliotheek. De collectie van de Online Bibliotheek bestaat uit ruim 20.000 e-books. Het assortiment wordt regelmatig ververst met nieuwe e-books. Er is voor elk wat wils: van romans, jeugdboeken en informatief tot spannende thrillers.

> Naar de Online Bibliotheek

Wetenschappelijke boeken lenen

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die wij niet in onze collectie hebben. De WorldCat Discovery catalogus bevat boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Je kan alle in Nederland beschikbare boeken lenen tegen een vergoeding.

> Meer informatie over WorldCat Discovery

Digitale Databases

Digitaal materiaal of publicaties kosteloos inzien? We hebben een mooie lijst samengesteld met websites waarin je online kan zoeken naar vrij toegankelijke (wetenschappelijke) publicaties.

> Ga naar het overzicht

Muziek en films lenen

Als lid van de Bibliotheek leen je ook gratis CD's, DVD's en blurays. Wil je weten welke we zoal in onze collectie hebben? Je vindt ze in de digitale catalogus.

Staat de CD die je zoekt er niet bij? Neem dan ook eens een kijkje op Muziekweb. Hier kan je (online) veel muziekcd's en -dvd's lenen (kosten: 3 euro per aanvraag/reservering).