Direct naar de inhoud

Vinylplotter

Vinylplotter

Op het Innovatieplein in de Bibliotheek Centrum staat een vinylplotter. Wat kun je daarmee doen?

Met een vinylplotter kun je heel precies een ontwerp uit een folie snijden. Daarna bedruk je met de hittepers eenvoudig de uitgesneden folie op een t-shirt of een stoffen tasje. Zo maak je de meest unieke dingen! Ook kun je stickers maken.

Ontwerp maken

Tijdens het OpenLab kun je zelf een ontwerp leren maken. Wij gebruiken het gratis programma Inkscape. Andere ‘vector-gebaseerde programma’s zoals Illustrator, zijn ook geschikt. Gebruik je andere programma’s of heb je vragen: kom langs met je ontwerp op een USB-stick tijdens het OpenLab.

Praktische informatie

Zelf uitproberen en iets moois maken met de vinylplotter? Kom langs tijdens het Open Lab . Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. We beschikken over een Roland Vinylplotter die een afdruk aankan van maximaal 20 x 20 cm. En we hebben 2 soorten folies: Flock (fluwelig)  en Flexfolie (glad). Er zijn diverse kleuren op voorraad.

Gebruik van de vinylplotter en hittepers hangt af van de afmeting en het soort folie. Tarieven vind je hier. Heb je veel objecten, overleg dan vooraf even met de vrijwilliger tijdens het OpenLab.

Ook interessant

Op het Innovatieplein staan ook een lasersnijder, 3D-printer en 3D-scanners om te gebruiken.

Ook vinden er veel leuke activiteiten plaats. Kijk daarvoor in de agenda.