CoderDojo/Robotica

CoderDojo/Robotica

I.v.m. de coronamaatregelen is deze activiteit er voorlopig minder vaak dan u van ons gewend bent. Kijk op de agenda voor meer informatie 

Bij een CoderDojo/Robotica leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. Dat kan twee keer per maand op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur op het Innovatieplein in de Bibliotheek aan de Stromarkt.

Ook kun je ontdekken hoe je robotjes bouwt, programmeert en motortjes aansluit. Denk aan een robot op wieltjes (Maqueen V3.0) of voorzie je eigen legobouwsel van een microbit. 

Geen ervaring? Geen probleem! De vrijwilligers helpen je graag. Het leuke is dat je niet alleen leert programmeren, je ontmoet ook anderen met dezelfde interesse en je leert van elkaar. Zo wordt leren programmeren een leuke, sociale ervaring. 

Aanmelden

Iedereen van 7 t/m 17 jaar is welkom. Deelname is gratis. Ervaring is niet nodig. Je hebt een USB-stick nodig om je werk op te slaan. Kijk in de agenda voor de data en om je aan te melden.

Let op: voor jongere deelnemers is begeleiding van een ouder/verzorger gewenst.