Lezen voor je boekenlijst (12-15 jaar)

Zit je als leerling op het vmbo of in de onderbouw van havo/vwo? En ben je op zoek naar een boek voor je leeslijst Nederlands? We hebben voor jou een selectie boeken samengesteld die leuk zijn om te lezen, heel bekend zijn en/of waar je veel van kunt leren. Je kunt de boeken direct aanvragen met je ledenpas van de Bibliotheek. De boeken worden afgeleverd bij je Bibliotheek en staan klaar om opgehaald (en gelezen) te worden.

De boeken zijn onderverdeeld naar vijf leesniveaus: van instapniveau t/m niveau 3+ (analyserend/verdiepend lezen). Zo kies je boeken die niet te makkelijk of te moeilijk voor je zijn. Welk leesniveau spreekt jou het meeste aan? Bekijk de leesniveaus. Wat is jouw leesniveau van Lezen voor de lijst? Kies je leeftijd en doe de test. Binnen een paar minuten ben je klaar!

Zoek de boeken voor je lijst.