Vacature voorleesvrijwilliger BoekStart inloopochtenden

Vacature voorleesvrijwilliger BoekStart inloopochtenden

Vind jij het ook zo bijzonder om te zien hoe kleine kinderen al kunnen genieten van een goed boek? Om te merken hoe een verhaal met mooie plaatjes kinderen raakt? Voorlezen prikkelt de fantasie, vergoot de woordenschat en is daarnaast ook nog eens ontzettend gezellig. Je kunt er eigenlijk niet jong genoeg mee beginnen.

Om voorlezen voor de allerkleinsten te stimuleren heeft de Bibliotheek Deventer BoekStart. Een van de activiteiten is de BoekStart inloopochtend. Een laagdrempelige bijeenkomst voor ouders en hun jonge kinderen tot 4 jaar waarbij het voorlezen centraal staat, maar waar ook wordt gedanst en gezongen. Ouders wisselen onderling tips uit en een gespecialiseerde vrijwilliger laat zien hoe je nog meer uit het voorlezen kunt halen.

Lijkt het je leuk om die vrijwilliger te zijn? Om een bijdrage te leveren aan het brengen van puur leesplezier voor kleintjes? Reageer dan op onze vacature. De Bibliotheek Deventer zoekt regelmatig:

Voorleesvrijwilligers voor de BoekStart inloopochtend 0-4 jaar

Je bent in totaal ongeveer 2 uur per keer kwijt. Omdat je onderdeel uitmaakt van een team hoef je er gemiddeld maar één keer in de maand te zijn.

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt begeleid door iemand van het Team Educatie van de bibliotheek op wie je altijd terug kunt vallen. Daarnaast krijg je een training interactief voorlezen en boekkeuze aangeboden. Wij betalen de kosten.

Wil je graag meer weten dan kun je contact opnemen met Hetty Odenthal van de Bibliotheek Deventer. Mail haar op:

Weet je al zeker dat je voorleesvrijwilliger in de Bibliotheek Deventer wilt worden, mail dan je sollicitatiebrief naar Hetty.