Schatkamer van Deventer Boekenstad

De boekenschat die in de Athenaeumbibliotheek wordt bewaard, bevat talrijke oude gedrukte boeken en middeleeuwse handschriften die teruggaan tot de twaalfde eeuw. Een selectie hiervan is te bezichtigen in de expositieruimte in de monumentale Proosdij, onderdeel van de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18.

De vitrines zijn gevuld met uitbundig versierde getijdenboeken, bijzondere drukken uit het begin van de boekdrukkunst, kleurrijke planten- en kruidenboeken, indrukwekkende atlassen enzovoort. De inhoud van de vitrines wordt af en toe ververst.

Van maandag t/m zaterdag bent u van 9.00-20.00 uur* (op zaterdag tot 17.00 uur) van harte welkom in de Schatkamer van Deventer Boekenstad, Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18.

In samenwerking met de VVV Deventer bieden wij ook rondleidingen aan in het pand van de Athenaeumbibliotheek aan het Klooster 12. Daar waar de oude boeken bewaard worden en sommige ook ingezien mogen worden. Op de website van de VVV vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

* Openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen. Klik hier voor de actuele openingstijden van de Bibliotheek Centrum.