Expositie Vrienden voor het leven

Van 21 september tot en met 20 december is de expositie 'Vrienden voor het leven' te bekijken in de Bibliotheek Centrum. In de Proosdij is een aantal unieke vriendenboekjes uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien.

Het album amicorum – Latijn voor 'vriendenboekje'– is de voorloper van het moderne poesiealbum. Vanaf de 16e eeuw verzamelden eigenaars van dergelijke boekjes handgeschreven bijdragen van vrienden, familie en kennissen. Naast spreuken en versjes bevatten deze boekjes tekeningen, borduurwerkjes of gedroogde bloemen.

Waar en wanneer?

Van dinsdag 21 september t/m maandag 20 december in de Bibliotheek Centrum - Proosdij. De expositie is tijdens openingstijden van de Bibliotheek (maandag t/m zaterdag) gratis te bezichtigen. Klik hier voor de meest actuele openingstijden van de Bibliotheek Centrum.