Regel je bibliotheekzaken via onze website of in de speciale app!

Voor het regelen van je bibliotheekzaken hoef je niet helemaal naar de bieb te komen. Je regelt ze eenvoudig via de knop "Mijn Bibliotheek" op onze website of via de Wise App, die beschikbaar is voor Android en

Je zaken regelen via Mijn Bibliotheek op onze website

Je komt bij Mijn Bibliotheek door in te loggen op onze website. De knop hiervoor, "Mijn Bibliotheek", zie je in de rechterbovenhoek van deze pagina. Hij brengt je naar een inlogscherm.

Je logt in met je pasnummer, of met een zelfgekozen gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord? Dan kan je er een aanvragen via de link.

Met Mijn Bibliotheek kun je bijvoorbeeld de volgende bibliotheekzaken regelen:

• Verlengen: Hier krijg je een overzicht van wat je in huis hebt. Ook kan je je materialen hier verlengen.

• Reserveren en aanvragen:  Hier kun je materialen aanvragen. Let op: je moet ingelogd zijn om materialen te kunnen aanvragen. Je kunt zelf aangeven waar je de reservering op wilt halen. Je krijgt bericht van ons als we de materialen voor je hebben klaargelegd.

• Inleverattentie: Als je de inleverattentie aanzet, sturen wij je een bericht via de e-mail wanneer jouw uitleentermijn verloopt. Je zet hem aan via 'Mijn gegevens'. Hier kun je ook andere berichtvoorkeuren aangeven, zoals berichten bij reserveringen of herinneringen.

• Betalen: Onder ‘Details financiële posten’ zie je of er nog bedragen voor je openstaan. Als je wilt, kun je ze hier direct met iDEAL betalen..

De Wise App

Met de Wise app kun je hetzelfde als met Mijn Bibliotheek, bijvoorbeeld zoeken, reserveren of verlengen. De Wise app installeer je op je smartphone of tablet.

Je kan de app gratis downloaden via de Apple Store en Google Play Store.

Beginnen met de app

1. Download de app voor iOS of Android.

2. Start de app en kies Bibliotheek Deventer via de plaatsnamenlijst.

3. Log in met je gebruikelijke gebruikersnaam/pasnummer en wachtwoord.

Verlengen voor andere bibliotheekleden

Met de app 'Bibliotheek Wise' is het mogelijk om materialen te verlengen voor andere bibliotheekleden. Daar moet je gemachtigd voor zijn. Dat is makkelijk en snel te regelen via de website.

• Machtiging aanmaken: Log in op Mijn Bibliotheek (rechts bovenin deze website) en ga naar 'Machtigingen - overzicht'. Voeg een nieuwe machtiging toe en kies voor 'Machtig deze persoon voor mijn abonnement' of 'Machtig mij voor zijn/haar abonnement'. Wilt u de accounts van uw kinderen beheren, kies dan voor de optie 'Machtig mij voor zijn/haar abonnement'. Vul de geboortedatum en het pasnummer in en bevestig de aanvraag van de machtiging.

• Machtiging bevestigen: Degene voor wie u wilt verlengen, moet nu via zijn of haar account de aanvraag goedkeuren. Laat deze persoon inloggen, of log in op zijn of haar account als u de inloggegevens heeft. Ga naar 'Machtigingen overzicht' en klik op 'bevestigen'. Op uw eigen account ziet u nu de optie 'Verleng voor iemand anders' staan.

De machtiging geldt voor website en app.