Afspraken voor een veilig bibliotheekbezoek

Je kunt nog steeds boeken halen, werken, studeren of lezen in de bibliotheek. Even iets opzoeken op onze computers of iets uitprinten is ook nog mogelijk. Lees onze afspraken voor een veilig verblijf:

De openingstijden kunnen de komende weken afwijken van wat je gewend bent. Bekijk daarom voordat je een bezoek brengt aan jouw favoriete vestiging de openingstijdenpagina

Algemene richtlijnen

• Blijf thuis als je een of meer van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of andere griepachtige verschijnselen.
  • Blijf thuis als jij of iemand in jouw huis last heeft van koorts en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar en van onze medewerkers.
  • Draag een mondkapje als je 13 jaar of ouder bent.
  • Houd je aan de basisregels van het RIVM.
  • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.

Hygiënemaatregelen

• Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
  • Wij maken veelgebruikte plekken regelmatig schoon.
  • Er staan schoonmaakproducten klaar zodat je ook zelf werkplekken en computers schoon kunt maken voor en na gebruik.

Overige afspraken

• Kom zoveel mogelijk alleen of met maximaal 1 persoon uit je huishouden naar de bibliotheek.
  • Neem een mandje mee als je binnenkomt. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn.
  • Neem alleen plaats op plekken waar is aangegeven dat dit mag.
  • De zitplekken zijn zo ingericht dat je automatisch genoeg afstand neemt. Ook als je uit één huishouden komt, moet je deze zitplaatsen aanhouden.
  • Een medewerker kan een 'checkgesprek' voeren. We vragen je dan voordat je binnenkomt voor verblijf of jij of je huisgenoten bepaalde klachten hebt (gehad). Daarvoor gebruiken we deze vragenlijst van het RIVM.
  • Op de 2e verdieping van de Bibliotheek Centrum gelden ruimere regels dan op andere plekken in de bibliotheek. Huishoudens en bezoekers onder 18 jaar die bij elkaar willen zitten (maximaal 4) vragen we om dit op de tweede etage te doen.
  • Mondkapjes zijn in alle vestigingen van de bibliotheek verplicht voor alle bezoekers boven de 13. Maak je gebruik van een zit- of werkplek, dan mag je je mondkapje afdoen wanneer je plaats hebt genomen op je zitplaats.

Meer informatie over boeken lenen of afhalen in de bibliotheek

Meer informatie over het bijwonen van activiteiten in de bibliotheek

Meer informatie over werken, studeren of lezen in de bibliotheek

Meer informatie over kopieren en printen in de bibliotheek