PressReader: kranten en tijdschriften uit de hele wereld

PressreaderPressReader bevat binnen- en buitenlandse kranten, zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en voor het Nederlandse taalgebied NRC en De Telegraaf! Daarnaast vind je er ook bekende tijdschriften als Top Gear, Paris Match, PC Format, PC Gamer, Science Uncovered, Digital Camera World, Health Food Guide en Classic Cars.

De databank bevat een archief tot 90 dagen terug. De volledige kranten en tijdschriften worden gepresenteerd in de originele opmaak. Op de site van PressReader vind je een voorproefje en een titeloverzicht per land.

Met de mobiele app van PressReader kun je de kranten of tijdschriften thuis of onderweg lezen op mobiel of tablet. Ga hiervoor eerst naar je Bibliotheek, maak daar verbinding met het WiFi-netwerk en download de gewenste kranten of tijdschriften. PressReader app is gratis te downloaden voor:

iTunes App store (Apple)
Google Play Store (Android)
Windows App Store (Microsoft)

7 dagen lang gratis kranten en tijdschriften downloaden!

Update 23/03/2020: ivm corona is de gebruikstermijn verlengd van 7 dagen naar 2 maanden.

De PressReader app bevat de zogenaamde 'Radiant Access functie'. Dat houdt in dat je nadat je tijdens een bibliotheekbezoek met je tablet, laptop of mobiel via het Wifi-netwerk contact hebt gemaakt met de PressReader App, je nog zeven dagen lang gratis kranten en tijdschriften kunt downloaden in de app, dus ook thuis of onderweg! Wil je daarna de app weer gebruiken, dan kun je in de Bibliotheek opnieuw contact maken en weer 7 dagen gratis downloaden.

PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn.

 

PressDisplay toont de laatste edities van meer dan 1400 krantenpressdisplay430287
uit de hele wereld direct op het beeldscherm. U vindt kranten uit meer 80 landen in bijna 40 talen. De kranten worden exact getoond als de gedrukte editie: in kleur en inclusief alle advertenties. Op het beeldscherm is het lezen net zo gemakkelijk als in de papieren krant. Oudere edities (tot 2 maanden terug) zijn ook op te vragen.

U vindt PressDisplay in Bibliotheek en Wijkwinkel Schalkhaar, in Bibliotheek en Wijkwinkel Colmschate en in de Bibliotheek Centrum.

U kunt PressDisplay gratis gebruiken.