Coronamaatregelen

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in de Bibliotheek?

• Een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder, ook bij het verplaatsen in de horeca
  • 1,5 meter afstand houden is verplicht voor iedereen van 13 jaar of ouder
  • Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Volg instructies van onze medewerkers op
  • Houd rekening met andere bezoekers

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig in de Bibliotheek?

• Bij een activiteit in al onze afgesloten ruimtes die een film-, theater- of muziekvoorstelling is, of daar erg op lijkt, is een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is het ook het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht (ID, paspoort of rijbewijs).
  • Neem je plaats in een van onze horecagelegenheden Freshman en Koek & Boek is een coronatoegangsbewijs ook verplicht. Dit geldt voor binnen en buiten.

Twijfel je eraan of je voor een activiteit waar je heen gaat een coronatoegangsbewijs nodig hebt? Wij vermelden in onze agenda-items wanneer het nodig is dat je deze meeneemt.

Moet ik een mondkapje op in de Bibliotheek?

Ja, het is verplicht om een mondkapje te dragen. Zodra je gaat zitten, bijvoorbeeld om te werken of studeren, dan mag deze af. Ga je weer lopen? Doe het mondkapje dan weer op.

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

De openingstijden per vestiging kun je hier bekijken. We raden je aan om vlak voor je bezoek de openingstijden te raadplegen.

Is de horeca open?

Ja Freshman is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Centrum. Ook Koek en Boek is weer open tijdens de openingstijden van Bibliotheek Keizerslanden.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik zelf boeken lenen?

Ja het is mogelijk om zelf boeken uit te zoeken. Daarnaast kan je ook nog steeds boeken reserveren via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek-app. Zodra je reservering klaar ligt kan je deze vervolgens ophalen bij een van onze vestigingen.

Lenen, verlengen en reserveren

Alle uitleenregels vind je hier.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Zodra je bericht hebt ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat, kun je deze op komen halen in een van onze vestigingen. Hou daarbij rekening met de geldende openingstijden.

Hebben jullie ook e-books?

Jazeker! Via de online Bibliotheek leen je heel gemakkelijk e-books en luisterboeken. Dit kan via de site of via een speciale app. Als je lid bent heb je gratis toegang tot de complete collectie van de online Bibliotheek. Op deze pagina lees je er alles over.

Overige vragen

Kan ik printen en kopiëren in de Bibliotheek?

Ja het is mogelijk om gebruik te maken van de printers en/of kopieermachines in onze vestigingen.

Heb je je vraag niet gevonden? Wij helpen je graag! Neem tijdens openingstijden contact met ons op via telefoonnummer (0570) 67 57 00 of gebruik het contactformulier op deze pagina.