Veelgestelde vragen

Onze vestigingen zijn vanaf donderdag 20 mei weer geopend. Hieronder vind je antwoord op veelgestelde vragen.

De Bibliotheek

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in de Bibliotheek?

Wij vinden het heel fijn dat we je weer mogen ontvangen in een van onze vestigingen, wel vragen we iedereen die een bezoek wil brengen aan de bibliotheek om:

• Altijd minstens 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van andere mensen te houden. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Draag in de bibliotheek een mondkapje
  • Zit je aan een werkplek in de bibliotheek dan mag je mondkapje af, ga je weer lopen? Doe dan je mondkapje weer op
  • Volg de aangegeven routes binnen de bibliotheek
  • Volg instructies van onze medewerkers op

Overige informatie over de maatregelen is hier te vinden.

Moet ik een mondkapje op in de Bibliotheek als ik mijn vaccinatie al heb gehad?

Ja, iedereen die in de bibliotheek komt is verplicht een mondkapje te dragen.

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

Onze vestigingen hebben aangepaste openingstijden. De openingstijden per vestiging kun je hier bekijken. We raden je aan om vlak voor je bezoek de openingstijden te raadplegen.

Kan ik printen en kopiëren in de Bibliotheek?

Ja het is mogelijk om gebruik te maken van de printers en/of kopieermachines in onze vestigingen.

Is de horeca open?

Ja Freshman is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Centrum. Koek en boek is momenteel nog gesloten

Kan ik weer werken of studeren in de bibliotheek?

Ja het is mogelijk om weer te verblijven in onze vestigingen.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik zelf boeken lenen?

Ja het is mogelijk om zelf boeken uit te zoeken in de Bibliotheek. Daarnaast kan je ook nog steeds boeken reserveren via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheekapp. Zodra je reservering klaar ligt kan je deze vervolgens ophalen bij een van onze vestigingen.

Lenen, verlengen en reserveren

Tijdens de lockdown hebben wij ervoor gezorgd dat er geen nieuwe boetes werden aangemaakt en werden boetes van voor de lockdown gepauzeerd. Op alle materialen die vanaf donderdag 20 mei worden geleend gelden de reguliere uitleenregels. Alle uitleenregels vind je hier.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Zodra je bericht hebt ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat, kun je deze op komen halen in een van onze vestigingen. Hou daarbij rekening met de geldende openingstijden.

Kan ik nog een verrassingstas reserveren?

De vestigingen van onze bibliotheek zijn weer geopend, het is helaas niet meer mogelijk om een verrassingstas te reserveren. Ben je op zoek naar iets nieuws om te lezen, maar weet je niet wat? Vraag een van onze medewerkers om hulp, zij helpen je graag bij het uitzoeken van nieuwe boeken. Vragen onze digitale diensten

Hebben jullie ook e-books?

Jazeker! Via de online Bibliotheek leen je heel gemakkelijk e-books en luisterboeken. Dit kan via de site of via een speciale app. Als je lid bent heb je gratis toegang tot de complete collectie van de online Bibliotheek. Op deze pagina lees je er alles over.

Overige vragen

Wij helpen je graag! Neem tijdens openingstijden contact met ons op via telefoonnummer (0570) 67 57 00 of gebruik het contactformulier op deze pagina.