Veelgestelde vragen

Onze vestigingen zijn momenteel beperkt geopend voor het afhalen van reserveringen en terugbrengen van geleende materialen. Hieronder vind je antwoord op veelgestelde vragen tijdens de lockdownperiode.

De Bibliotheek

Welke veiligheidsmaatregelen gelden in de Bibliotheek?

Houd altijd minstens 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van andere mensen, zo kan iedereen zich veilig voelen. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel van volwassenen. Overige informatie over de maatregelen is hier te vinden.

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

Onze vestigingen hebben aangepaste openingstijden. De openingstijden per vestiging kun je hier bekijken. We raden je aan om vlak voor je bezoek de openingstijden te raadplegen.

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik zelf boeken lenen?

Zelf boeken uitzoeken in de fysieke Bibliotheek is niet mogelijk. Wel kan je boeken reserveren via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheekapp. Zodra je reservering klaar ligt kan je deze vervolgens ophalen bij onze Afhaalbieb.

Ik heb nog materialen thuis, hoe zit dat met het inlevertermijn?

Wij zijn de komende periode nog gedeeltelijk geopend. Lukt het je niet om materialen die je thuis hebt bij ons in te leveren? Dat is geen probleem, wij zullen er voor zorgen dat je in deze lockdownperiode geen boetes hoeft te betalen voor materialen die je nog thuis hebt liggen.

Wij verlengen automatisch de uitleen periode tot een week na de lockdown, zo loop je geen risico's op een nieuwe boete. Daarnaast zullen openstaande boetes van voor de lockdown niet doorlopen.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Zodra je bericht hebt ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat, kun je deze op komen halen. Hou daarbij rekening met de geldende openingstijden.

de Afhaalbieb

Hoe werkt het afhalen van boeken via de Afhaalbieb?

Op deze pagina lees je alles over het afhalen van boeken via de Afhaalbieb.

Moet ik een mondkapje op wanneer ik mijn boeken afhaal via de Afhaalbieb?

Ja het dragen van een mondkapje in de Bibliotheek is verplicht voor iedereen die 13 jaar of ouder is.

Ik heb boeken gereserveerd via de Afhaalbieb, maar ik heb geen mail gekregen. Wat moet ik doen?

We vragen je te wachten tot je een bevestiging per mail krijgt dat je reservering voor je klaar staat, dit kan in enkele gevallen een week of langer duren.

Hoeveel boeken kan ik maximaal lenen via de Afhaalbieb?

Maximaal 25 boeken, net zoals bij de 'normale' bieb.

Wat is de uitleentermijn van boeken die ik leen via de Afhaalbieb?

Ook bij de Afhaalbieb geldt de normale termijn van vier weken.

Kan ik boeken die ik leen via de Afhaalbieb ook weer inleveren? Hoe werkt dat?

Je kan je bibliotheekboeken op dit moment gewoon weer inleveren bij jouw vestiging.

Vragen onze digitale diensten

Hebben jullie ook e-books?

Jazeker! Via de online Bibliotheek leen je heel gemakkelijk e-books en luisterboeken. Dit kan via de site of via een speciale app. Als je lid bent heb je gratis toegang tot de complete collectie van de online Bibliotheek. Op deze pagina lees je er alles over.

Welke digitale diensten bieden jullie voor kinderen?

Met een bibliotheekabonnement maak je gratis gebruik van de e-books en luisterboeken uit de online Bibliotheekde voorleesverhalen van de Voorleeshoek en de digitale boeken en spelletjes van Bereslim en de Digitale Voorleestas. Ben je op zoek naar leestips voor je kind dan hebben wij iedere woensdag tussen 13.00 - 15.00 een telefonisch spreekuur, je leest er hier meer over.

Overige vragen

Wij helpen je graag! Neem tijdens openingstijden contact met ons op via telefoonnummer (0570) 67 57 00 of gebruik het contactformulier op deze pagina.