Vanaf 11 mei: afhaalbieb voor reserveringen

Achter de schermen werken we hard aan een aangepaste inrichting van onze vestigingen om zo snel mogelijk weer veilig open te kunnen voor bezoekers. In de tussentijd beginnen we met de 'afhaalbieb': in al onze vestigingen kun je vanaf 11 mei gereserveerde boeken en films ophalen!

Bestaande reserveringen

Stond er voordat wij dichtgingen op 14 maart een reservering voor je klaar? Dan kun je die bij de vestiging waar je boeken klaarstaan ophalen. Daar ontvang je van ons een e-mail over.

Nieuwe reserveringen

Via onze website kun je boeken uitzoeken en vervolgens reserveren. Als deze aanvraag bij ons binnen is, gaan we aan het werk om het je boeken klaar te leggen op de door jou gekozen vestiging. Na de bevestigingsmail dat we je boeken of films hebben klaargelegd, kun je ze ophalen. Check voordat je thuis vertrekt de actuele openingstijden van je vestiging. Die kunnen de komende tijd tussentijds veranderen.

Let op: op dit moment is het voor ons nog niet mogelijk om alle boeken uit onze collectie meteen te leveren. Dit heeft onder andere te maken met nog geldende regelingen rondom het beperken van verplaatsingen. Kom daarom alleen naar de afhaalbieb wanneer je een bevestiging hebt gehad dat het materiaal daar voor je klaarligt.

Reserveringen afhalen: veiligheid staat voorop

Je gerererveerde boeken staan voor je klaar in een papieren tas. We vragen je om je aan de volgende afspraken te houden:

• Kom niet naar de bibliotheek met klachten
  • Kom alleen
  • Houd afstand
  • Volg de aangegeven routes binnen de bibliotheek
  • Volg instructies van onze medewerkers op

Zo houden we de bibliotheek een veilige plek voor iedereen.

Boeken inleveren: alleen bij ophalen van een reservering

In deze fase kun je alleen boeken inleveren als je een reservering die voor je klaar staat op komt halen. We blijven de inlevertermijn van alle materialen automatisch verlengen tot we weer open zijn voor iedereen. Je hoeft je dus nog steeds geen zorgen te maken over een boete.

Meer informatie

Op bibliotheekdeventer.nl/wijgaanweeropen vind je onze actuele openingstijden per vestiging en meer informatie over de stapsgewijze uitbreiding van onze dienstverlening.