Online boekentips van Dorinda en Maatje

Dorinda is leesconsulent bij de bibliotheek. Dat betekent dat ze heel veel verstand heeft van lezen en wat nou leuke boeken zijn, en dat ze die kennis graag deelt met alle kinderen in Deventer. Normaal doet ze dat op school, maar door het coronavirus kan dat even niet. Daarom maakte ze voor alle leerlingen dit filmpje, samen met bibliotheekrobot Maatje die nu even bij haar thuis zit.

In deze video geeft ze een aantal leuke boekentips. Onder de video vind je de link naar het boek in onze online Bibliotheek. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de online Bibliotheek? Dan moet je eerst even een account aanmaken op de website. Bekijk hier hoe je dat doet.

Aanraders van Dorinda en Maatje uit de video:

Mees Kees op de planken (Mirjam Oldenhave)

Mees Kees (serie)

Alaska (Anna Woltz)

Mio, mijn Mio (Astrid Lindgren)

Serie: Spekkie en Sproet (Vivian den Hollander)

Serie: Tom Groot (Liz Pichon)

Serie: Niek de Groot (Lincoln Peirce)

Serie: Hoe overleef ik... (Francine Oomen)

Serie: De Grijze Jager (John Flanagan)

Serie: Pinkeltje (Dick Laan)

Nog veel meer boeken vind je in de Online Bibliotheek

Of ga naar de Luisterbieb voor luisterboeken (Bekijk het instructiefilmpje).

Heb je nog materialen thuisliggen die binnenkort ingeleverd moeten worden? Tot en met 14 juli nemen we ivm de coronamaatregelen alle materialen boetevrij in. Heb je geen materialen geleend? Dan hoef je natuurlijk niks te doen.