Hoera, het is weer tijd voor de Kinderboekenweek!

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert de Bibliotheek Deventer heel veel leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, kom gewoon naar de Bibliotheek! Onder het motto En toen? gaan we samen terug in de tijd en brengen we de geschiedenis tot leven. Lees spannende verhalen van vroeger, wordt zelf een ridder op ons Middeleeuwse speelplein of volg een workshop van je favoriete kinderboekenschrijver.

Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! Voor alle leeftijden staan in alle vestigingen van de bibliotheek aanraders voor je klaar.Daarnaast vind je in elke vestiging het doeboekje ‘Tijdreizen’, waarin je spannende opdrachten, puzzels en spellen vindt rondom het thema geschiedenis. Gratis mee te nemen voor alle kinderen van 8 tot 12 jaar. In de bibliotheken Centrum, Diepenveen, Bathmen, Schalkhaar, Keizerslanden en Colmschate vind je daarnaast een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling. Kinderen kunnen alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.