Het is weer Kinderboekenweek in de bibliotheek!

Droom jij er van om bij de brandweer te werken, het speurwerk te doen van een privédetective of de wereld rond te reizen en avonturier te worden? Kom tijdens de Kinderboekenweek naar de bibliotheek.

Worden wat je wil

Vanaf woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Met als thema 'Worden wat je wil'. Want hoe leuk is het om te dromen over later? Over wat je gaat doen en welk beroep je zult hebben. Of je nu goed bent in geschiedenis, rekenen of juist heel goed kan schilderen, met jouw eigen dromen en talenten kun je worden wat je wilt!

Wat is er te doen in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek?

Beroepenspeurtocht | hele Kinderboekenweek in alle vestigingen
Doe mee aan de beroepenspeurtocht. Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je in de bibliotheek de speurtocht gratis spelen op een mobiel of tablet. Je kan in de bibliotheek een QR-code scannen om te beginnen!

De Talententester | hele Kinderboekenweek (op=op) in alle vestigingen
In al onze vestigingen ligt in het kader van de Kinderboekenweek een superleuk doeboekje voor je klaar: de Talententester. Haal je gratis boekje op bij jouw bibliotheek, ontdek jouw talent en krijg bijpassende boekentips.

Het Kinderboekenweekspektakel | zondag 17 oktober 10.00 - 14.15 | Bibliotheek Centrum
Het is feest in de Bibliotheek! Kom op 17 oktober naar de Bibliotheek Centrum en laat je favoriete boek signeren, maak kennis met kinderboekenschrijvers, bedruk je eigen tas of schuif aan bij een van onze andere leuke activiteiten. Let op: we vragen jou als begeleidende volwassene bij de voordeur om een coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, herstel-, of negatief testbewijs + geldig legitimatiebewijs).

Meer leuke tips

Knutselen met Geronimo Stilton | zaterdag 9 oktober 10.30 - 12.00 en 13.00 - 14.30 | Boekhandel Broekhuis
In het teken van het Kinderboekenweekthema 'Worden wat ik wil' kunnen kinderen op deze dag langskomen om te knutselen, puzzelen, bordspelen en voorlezen.

De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen (7+) | zaterdag 9 oktober 19.00 | Deventer Schouwburg
Andy en Terry's Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een Vermom-o-matic 500 en een hypermodern detectivebureau! Heerlijke theaterkolder voor iedereen vanaf 7 jaar!

Heer Otto | zaterdag 17 oktober 15.00 | MIMIK
Een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling over je best doen, iets durven en trots zijn op jezelf. Voor iedereen vanaf 4 jaar.