Nieuwe coronaregels. Dit betekent het voor de bibliotheek

De nieuwe coronaregels gaan zaterdag 25 september in. Voor een gewoon bezoek aan de bibliotheek verandert er niet veel. Voor het bijwonen van een activiteit soms wel. We zetten het voor je op een rij.

Kom je bij ons materialen lenen, studeren, een krantje lezen of pmd-zakken halen, dan kun je gewoon binnenkomen lopen. We zijn een openbaar gebouw en daarom heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Je hoeft geen anderhalve meter afstand meer te houden. We hebben respect voor ieders keuze. Ook voor de mensen die voorzichtig zijn en een beetje persoonlijke ruimte prettig vinden. We vragen je om rekening met elkaar te houden.

Coronatoegangsbewijs en activiteiten

Gelukkig kunnen we weer volop activiteiten organiseren in de Bibliotheek. In sommige gevallen moeten we je vragen om een coronatoegangsbewijs.

De regels waar we ons aan moeten houden:

• Voor een bezoek aan activiteiten in ons Theater of onze Huiskamerbioscoop is een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is het ook het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht (ID, paspoort of rijbewijs).
  • Neem je plaats in een van onze horecagelegenheden Freshman en Koek & Boek is een coronatoegangsbewijs ook verplicht. Dit geldt voor binnen.
  • Bij een evenement in de Bibliotheek is een coronatoegangsbewijs verplicht. Denk hierbij aan evenementen als het Kinderboekenweekspektakel of Taste of Jazz.
  • Zijn er bij de activiteit horeca of cateringgelegenheden dan is voor deze activiteit ook een coronatoegangsbewijs verplicht.

Twijfel je eraan of je voor een activiteit waar je heen gaat een coronatoegangsbewijs nodig hebt? Wij vermelden in onze agenda-items wanneer het nodig is dat je deze meeneemt.

Hulp bij het coronatoegangsbewijs

Er zijn verschillende manieren om aan een coronatoegangsbewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn.

De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij wat hulp kunt gebruiken dan ben je welkom bij ons. Heb je hulp bij printen of een korte uitleg nodig? Vraag het een van onze medewerkers in de vestiging. Wil je liever wat meer ondersteuning? Kom dan langs bij een van onze spreekuren. Alle informatie over de spreekuren is hier te vinden.

Vragen en meer informatie

Bekijk de meest gestelde vragen hier. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze vragen stellen via . We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren. Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

We hopen je snel weer te zien in een van onze vestigingen!