Spreekuren voor ondersteuning bij coronatoegangsbewijs

Spreekuren voor ondersteuning bij coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september wordt een coronatoegangsbewijs verplicht in onder meer theaters, restaurants, bioscopen en bij festivals of professionele sportwedstrijden. Er zijn verschillende manieren om aan het bewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij wat hulp kunt gebruiken dan ben je welkom bij ons. Vanaf donderdag 23 september zijn er twee spreekuren waarop je met je vragen terecht kunt. 

Waar en wanneer zijn de spreekuren 

 • Op donderdag van 13.30-15.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden. Je wordt geholpen door deskundige vrijwilligers van 't Gilde / Seniorweb. Het is een inloopspreekuur dus hoef je niet te reserveren.
 • Op zaterdag van 12.00-14.00 uur in de Bibliotheek Centrum. Dit is het Spreekuur Digihulp van onze vertrouwde expert Erik Baaij. Hij neemt de tijd voor persoonlijke ondersteuning. Voor dit spreekuur maak je een afspraak. Dat kan via via telefoonnummer: 0570-675700 (klantenservice keuze 1), of aan de balie van één van de vestigingen van de Bibliotheek Deventer.  

Wat heb je nodig zodat wij je kunnen helpen

 • DigiD met werkende inloggegevens. Als je die niet hebt dan kunnen we je helpen met de aanvraag daarvan. De inloggegevens worden opgestuurd naar je huis en dat duurt een paar dagen. Neem voor de aanvraag van je DigiD je BSN-nummer en een paspoort of identiteitskaart mee
 • Een van de drie bewijzen waarmee je toegangspas geldig is
  • Vaccinatiebewijs. Je bent volledig gevaccineerd. Je hoeft niets mee te nemen, de gegevens worden automatisch opgehaald als je toestemming hebt gegeven. 
  • Herstelbewijs. Je bent  tussen 11 tot 180 dagen positief getest. Je hoeft niets mee te nemen, de gegevens worden automatisch opgehaald als je toestemming hebt gegeven. 
  • Negatieve testuitslag. Je bent 24 uur voor de activiteit negatief getest. Ben je bij de GGD getest en heb je toestemming gegeven dat je gegevens bewaard mogen worden dan hoef je niets mee te nemen. Ben je ergens anders getest dan krijg je een ophaalcode. Die code neem je mee. 
 • Minimaal een telefoon waarop je een sms kunt ontvangen

Extra nodig als je gebruik wilt maken van de CoronaCheck-app

 • Eén smartphone per bewijs (Android 6 of iOS12 en nieuwer) 
 • Toegang tot Google Play Store of Apple App Store 

 

Samenwerking met vrijwilligers
Je wordt geholpen door vrijwilligers die samenwerken met de Bibliotheek Deventer. Daar zijn we heel blij mee. Erik Baaij helpt al jaren mensen op weg met smartphone, tablet of e-readers. Hij begeleidt je graag bij het aanvragen van toegangsbewijs.

In de Bibliotheek Keizerslanden helpen de vrijwilligers van 't Gilde/Seniorweb. Ze zijn onze kersverse samenwerkingspartner die op 16 september het eerste spreekuur hield voor digitale vragen. We vinden het heel fijn dat ze de frequentie van de spreekuren direct willen verhogen van een keer in de maand naar een keer in de week. Omdat zij, net als de bibliotheek, het belangrijk vinden dat iederen dezelfde kansen krijgt. Dus ook de mensen die minder goed kunnen lezen of met de computer en internet kunnen omgaan.

Zelf een poging wagen? Doen!
We helpen je graag en je bent meer dan welkom, dat staat voorop, maar misschien kun je het ook zelf. Er zijn verschillende webites die uitleggen hoe je een coronatoegangsbewijs kunt aanvragen. Wij raden de uitleg van Digisterker aan. Stap voor stap nemen ze je mee door het proces. In een oefensituatie klik je zelf mee. Heel handig. Dit is de website: https://uitlegcoronacheck.nl/

Digisterker geeft ook uitleg over DigiD-aanvraag. Ook heel handig. Dit is de website: https://service.digisterker.nl/digidapp/ 

Volg een cursus
Wil je in de toekomst nou graag zelf je digitale zaken regelen met de overheid denk er dan eens over na om een korte cursus te volgen. In de bibliotheek geven we binnenkort weer met de computercursus Werken met de e-overheid. Het zijn vijf lessen van twee uur en het kost 20 euro. Klik hier en lees meer over de cursus.