De BiebBoys Zomerchallenge

Kom in de zomervakantie naar de Bibliotheek. Zit jij in groep 5 t/m/8? Dan kun je deze zomer samen met de BiebBoys aan de slag met boeken, lezen en mysteries oplossen!

BiebBoys Zomerchallenge

Haal je Zomerchallenge poster op bij een van de deelnemende vestigingen en doe mee! Op de poster zijn 10 verschillende challenges te vinden. Heb je een challenge uitgevoerd? Dan kun jij een sticker ophalen bij de informatiebalie.

BiebBoys Mysteriespel

Bij één van challenges los je het mysterie op in de bibliotheek. Kom naar de bibliotheek lees de spelregels, lees daarna het verhaal en scan de QR-code om de filmpjes te bekijken. Je krijgt een detectivelijst met pen. Vind de 13 aanwijzingen in de bibliotheek. Je streept daders, prikwapens en verstopplekken door op je detective lijst. Uiteindelijk blijft er één oplossing over: de dader, het prikwapen en de verstopplek. Deze oplossing laat je zien bij de informatiebalie en kun je een echte BiebBoy-tattoo verdienen.

Welke vestigingen doen mee?

In de volgende vestigingen kun jij de BiebBoys Zomerchallenge poster ophalen en deze vullen met stickers:

• Bibliotheek Bathmen
  • Bibliotheek Centrum
  • Bibliotheek Colmschate
  • Bibliotheek Keizerslanden
  • Bibliotheek Schalkhaar

Wees er snel bij want de posters zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt!

De BiebBoys

Maar wie zijn de BiebBoys? Dat zijn Joran en Kees, twee jongens die gek zijn op boeken en met toffe challenges laten zien dat boeken leuk zijn!
Voor de vakantie solliciteren Kees en Joran bij camping Timboektoe. Ze willen werken in het animatieteam. Campingbaas Tim wil niets weten van boeken. Ze mogen dan ook niets tippen, aanraden of vertellen over boeken. Maar of dat lukt...

Kom naar de bibliotheek en haal een poster en doe mee met de challenges!