Vier de zomer met Zomerlezen in de Bibliotheek!

De zomervakantie is begonnen, tot eind augustus viert de Bibliotheek de lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek!

Ga op reis met een boek!

Ben je er ook zo aan toe om lekker in je vakantie een boek te lezen en jezelf even te verliezen in een andere wereld? De zomervakantie staat weer voor de deur tijd om je boekenvoorraad aan te vullen. Ga op reis in een boek en bezoek verschillende landen, beleef spannende avonturen of laat je verleiden door een mooie roman. Heerlijk ontspannen in het zonnetje met een fijne stapel boeken!

Of je nu op zoek bent naar een boek, e-book, tijdschrift of juist op pad wilt en een leuke wandelroute door de stad zoekt. Bij de bibliotheek zit je aan het juiste adres. Speciaal voor jou hebben we al onze zomerse tips verzameld op één pagina. Bekijk hier de Zomerlezen pagina en laat je inspireren.

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Ibiebza

Globetrotters en huismussen, welkom op Ibiebza! Weer of geen weer, in de bibliotheek ben je in zomerse sferen. Bijna alles wat je nodig hebt om vakantie te vieren is te vinden op en rond Ibiebza, neem plaats in de ligstoelen of ga lekker zitten op een strandmatje. Zoek een boek, slurp van de Summer Special van Freshman en leun achterover.

Ibiebza is te vinden in de Bibliotheek Centrum op de begane grond.

Boekverkoop Zomertassen

Vanaf vrijdag 16 juli start de zomerlezen boekverkoop in de vestigingen Bibliotheek Centrum en Bibliotheek Keizerslanden. We hebben zomerse linnen tassen gevuld met verschillende afgeschreven boeken. Er zijn tassen in verschillende genres te koop.

Voor € 3,00 heb je een leuke linnentas gevuld met vijf boeken of acht kinderboeken. De tassen zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Centrum tussen 11.00 - 17.00 en in de Bibliotheek Keizerslanden tussen 13.00 - 18.00. Wees er snel bij, de actie is geldig zolang de voorraad strekt!

Zomervakantie Films

Kom deze zomer, films kijken in de Bibliotheek Centrum. De keuze is reuze, we hebben films voor jong en oud. Iedere dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 13.00 is er een film voor de jeugd. Iedere donderdagmiddag is er een film voor volwassenen. Ben je benieuwd naar het aanbod? Bekijk hier het filmaanbod voor de jeugd en bekijk hier het filmaanbod voor volwassenen.

Tentoonstelling 'De wereld gaat open'

Van 22 juni tot en met 16 september 2021 is de tentoonstelling 'De wereld gaat open' te zien in de Bibliotheek Centrum én de Athenaeumbibliotheek. Op beide locaties zijn enkele unieke boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien, waaronder (zak)atlassen, kaarten, reisbeschrijvingen en prenten. Alle informatie over de tentoonstelling is hier te vinden.

Activiteiten voor jeugd

Ga mee op reis naar Avonturenland en doe mee aan de piratenspeurtocht of schuif aan bij een Voorleesfeestje. Wil je liever lekker griezelen in de zomervakantie? Ga dan mee op reis naar Griezelkust, kom je eigen monstersteen schilderen of maak je eigen stop-motion griezelfilm! Is Griezelkust niets voor jou? Ga dan mee naar Lachland en knutsel je eigen moppenboekje! Benieuwd naar alle activiteiten, neem dan snel een kijkje op deze pagina.

Langere uitleenperiode in de zomer

Goed nieuws! Je kan deze zomer langer genieten van je geleende materialen. Leen je materialen vóór 2 augustus? Dan is de uitleenperiode 6 weken, zo heb je alle tijd om je boeken uit te lezen of heb je alle tijd om na je vakantie je favoriete film terug te brengen!

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over onze diensten tijdens de zomer of wil je meer weten over een van onze activiteiten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of vraag het een van onze collega's in de Bibliotheek, we helpen je graag.

Telefoonnummer Klantenservice

Of vul het contactformulier in op deze pagina.