Opening Dementheek Bathmen

Woensdag 7 juli a.s. opent Ron König, burgemeester van Deventer, de nieuwe Dementheek Bathmen.

Deze Dementheek is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Bathmen Dementievriendelijk, Woon-, Zorg-, en Dienstencentrum ’t Dijkhuis en Bibliotheek Deventer en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rabobank. In de gemeente Deventer is een dergelijk voorziening nog niet aanwezig, Bathmen heeft dus de primeur!

Wat is een dementheek?

De dementheek is een speciale kast in Bibliotheek Bathmen met materiaal voor mensen met dementie, geheugenproblemen en niet aangeboren hersenletsel en direct betrokkenen: partners, familie, vrienden, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers.

De collectie van de dementheek bestaat uit folders, boeken (romans, informatieve boeken, kinderboeken), activerings-spellen, puzzels en enkele hulpmiddelen. Meer informatie over de dementheek vind je hier.

Lidmaatschap

De speciale collectie is beschikbaar voor alle bibliotheekleden. Voor mensen die geen lid van de bibliotheek zijn, maar wel gebruik willen maken van de dementheek is er een speciale pas. Hiervoor gelden andere voorwaarden en een andere tariefstelling. Meer informatie over onze tarieven en voorwaarden vind je hier.

Openingstijden

Dementheek Bathmen is gevestigd in de bibliotheek, Schoolstraat 25. De openingstijden zijn:
Maandag en dinsdag: 13.30-17.30 uur
Woensdag t/m vrijdag: 09.30-17.30 uur
Zaterdag: 09.30 - 16.00 uur

De spel-, en activeringsmaterialen en de hulpmiddelen zijn alleen te lenen in de Bibliotheek Bathmen op maandag t/m vrijdag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Er is een medewerker van de Bibliotheek aanwezig die hierbij kan helpen. De spel-, en activeringsmaterialen en de hulpmiddelen uit de Dementheekcollectie kunnen niet worden gereserveerd, de boeken en films wel.