Ga mee op reis met Vakantie Lezen!

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

Vakantielezen

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.

Wil je meedoen met je gezin? Haal de gratis schatkaart op in een van de vestigingen van onze bibliotheek en meld je aan via www.vakantie-lezen.nl. Wil jij kans maken op een van de prijzen? Je kan jouw inzending opsturen tot en met zondag 22 augustus.

Waar vindt Vakantielezen plaats?

De opdrachten kunnen jullie doen in en om het huis. Ook kun je de hele zomer naar de bibliotheek. Voor nieuwe boeken, maar ook voor de stickers die je kan verdienen met de opdrachten. In het filmpje hieronder legt Jeroen je uit hoe jij mee kan doen met Vakantielezen!

Meer informatie over Vakantielezen is te vinden op deze pagina.