Vanaf juli weer BoekStart voorleesuurtjes in Bibliotheek Centrum

Foto: Deventer FotoKring / Pieter Leeflang

Vanaf woensdag 7 juli vinden er weer BoekStart voorleesuurtjes plaats in de Bibliotheek Centrum. Kom je gezellig langs?

Heb jij er wel eens aan gedacht jouw baby of peuter voor te lezen? Juist in de eerste jaren ontwikkelt jouw kindje zich razendsnel. Samen lezen, liedjes zingen en luisteren is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de taal- en spraakontwikkeling van je kind - slim dus om vroeg van start te gaan!

Boekstart voorleesuurtje

Kom samen met je kindje genieten van het BoekStart voorleesuurtje in onze Bibliotheek In juli in augustus starten we weer met het BoekStart voorleesuurtje in Bibliotheek Centrum. Je bent welkom op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Door de coronamaatregelen is het alleen verantwoord om het voorleesuurtje voorlopig alleen in de Bibliotheek Centrum te laten plaatsvinden. Hier kunnen we de afstand van 1,5 meter goed bewaren. We hopen in september de voorleesuurtjes op de overige vestigingen weer op te kunnen starten. Bekijk de actuele tijden en vestigingen onze website. Alle voorleesuurtjes in juli en augustus zijn te vinden in onze agenda.

Lezen, ervaringen en tips

BoekStart is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders samen van boeken laat genieten. En dat kan ook gewoon in de Bibliotheek: tijdens onze open inloopochtenden wordt er door getrainde vrijwilligers voorgelezen en is er ruimte om te spelen en te zingen. Daarnaast kunnen ervaringen en tips worden uitgewisseld. En, ook heel fijn: meedoen is gratis.

Haal je gratis BoekStartkoffertje

Is jouw baby al lid van de Bibliotheek? Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek, dus ook jouw kleintje. En als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je namens de gemeente, de GGD en de Bibliotheek Deventer bij het consultatiebureau een waardebon voor het BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee wisselende boekjes. Bij ieder boekje hebben we handige en leuke voorleestips verzameld.