Hulp bij de digitale belastingaangifte in augustus, maak nu een afspraak.

Het is weer mogelijk een afspraak te plannen voor het Belastingspreekuur. De spreekuren zullen in augustus plaatsvinden.

Hulp bij de digitale belastingaangifte

Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp. Samen met Raster organiseert de bibliotheek in augustus belastingspreekuren. Deskundige vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na.

Uitstel en Machtigingscode

Vanwege de maatregelen omtrent Corona is het helaas niet mogelijk de hulp eerder aan te bieden. Als u een brief van de belastingdienst heeft ontvangen met een machtigingscode krijgt u automatisch uitstel tot 1 september.

In alle andere gevallen dient u een machtigingscode aan te vragen bij: www.machtigen.digid.nl of bellen naar: 088-1236555. Ook moet u uitstel aanvragen vóór 8 mei door te bellen naar: 0800-0543.

Afspraak maken

De spreekuren zijn op afspraak. Afspraken kunnen gemaakt worden vanaf 18 mei. Je kunt bellen naar: 0570-857218 (Raster) of naar 0570-675700 (De Bibliotheek). Langskomen voor het maken van een afspraak bij één van de vestigingen van de bibliotheek kan natuurlijk ook.

Spreekuren op verschillende locaties

Maandag 2, 9 en 16 augustus, Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3
Dinsdag 3 en 10 augustus, Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18
Woensdag 4 augustus, zalencentrum van Vlotenhof, Johan van Vlotenlaan 85
Vrijdag 6 en 13 augustus, Raster, Brinkgreverweg 3

Voorwaarden voor hulp

De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 30.846.- per persoon.

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid

Wie graag meer hulp wil bij het omgaan met de digitale overheid kan meedoen aan de computercursus Werken met de e-overheid bij de bibliotheek. Daar leert u bijvoorbeeld een DigiD of huurtoeslag aanvragen. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/basisvaardigheden.