75+1 jaar vrijheid

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies daaropvolgend. Op 5 mei vieren we dat in 1945 Nederland is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.

Bevrijdingsfestival Overijssel brengt vrijheid onder de aandacht.

Het Bevrijdingsfestival Overijssel wil vrijheid in deze lastige tijd onder de aandacht brengen. Een festival zoals voorgaande jaren gaat helaas niet, maar vrijheid mag zeker niet worden vergeten!

Raamstickers af te halen in de bibliotheken van Deventer.

En daarom biedt de organisatie van het festival dit jaar raamstickers aan. De raamstickers worden verspreid door heel Overijssel om op deze manier 4 en 5 mei onder de aandacht te brengen. Inwoners van Deventer en omgeving kunnen de raamsticker vanaf vandaag ophalen bij de volgende vestigingen:

• Bibliotheek Bathmen
  • Bibliotheek Centrum
  • Bibliotheek Colmschate
  • Bibliotheek Diepenveen
  • Bibliotheek Keizerslanden

Iedereen kan hier een sticker ophalen (op=op).

Reserveer een verrassingstas met het thema 4 en 5 mei

Tijdens de huidige lockdown hebben wij de verrassingstas opgezet. Zo hoef jij alleen een genre op te geven en ontvang je een tas vol boeken. Van 29 april tot en met 9 mei kan jij een goed gevulde tas lenen waarin het thema 4 en 5 mei centraal staat. Wil jij deze speciale editie reserveren? Vul dan bij het genre het woord 4 & 5 mei in. Dat tas reseveer je hier.

Lees en luistertips uit de Bibliotheek

Wij hebben een aantal doe, lees en luistertips voor jou verzameld. Je vindt ze op www.bibliotheekdeventer.nl/vrijheid

Online Bevrijdingsfestival Overijssel

Op 5 mei vieren we online de vrijheid. Op 5 mei 2021 kan je vanaf 13.00 uur kijken naar de livestream op de website https://bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Zij openen met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Daarna volgt er een online programma met o.a. Pjotr, Minka, Jonna Fraser, Davina Michelle en vele anderen! Met Typhoon bezoek je Museum de Fundatie en natuurlijk gaat hij ook optreden. Tijdens 2 talkshows gaat Leonie ter Braak dieper in op het thema Vrijheid.