Bibliotheek Centrum opent deuren voor eindexamenleerlingen!

Blokken voor je eindexamen?

Vanaf woensdag 28 april kan jij weer terecht bij de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt om te komen studeren voor je eindexamens! Wij bieden je een rustige werkplek zodat jij lekker kan blokken voor je examens.

Het zijn spannende tijden voor een aantal leerlingen op het voortgezet onderwijs, de eindexamens staan weer bijna voor de deur. In overleg met de Gemeente Deventer en de veiligheidsregio is er besloten dat er ruimte moet zijn voor eindexamenstudenten om rustig te kunnen studeren in de Bibliotheek.

Werkplek reserveren

Vanaf woensdag 28 april kan jij een werkplek reserveren. We zijn van maandag tot en met zaterdag open van 11.00 - 15.00. Je kan een werkplek reserveren door een mail te sturen naar . In de mail geef je aan om welke dag het gaat. Je reserveert voor het hele blok van 11.00 tot 15.00 een plek. In de mail vermeld je ook je naam + achternaam en de naam van je school. Er zijn per dag 30 werkplekken beschikbaar, let op vol is vol.

Nadat je de mail hebt gestuurd ontvang je van onze medewerkers een mail met de bevestiging of een melding dat de plekken al vol zijn. Let wel op je reservering is pas voldaan als jij een bevestiging krijgt van één van onze medewerkers. Heb jij de bevestiging ontvangen dan kan jij bij binnenkomst jezelf melden bij de klantenservice, zij controleren je reservering en wijzen jou een werkplek toe. Op de werkplek zijn schoonmaakmiddelen aanwezig zodat je voor en na het studeren je werkplek kan desinfecteren.

Verder gelden de huidige basisregels als je komt studeren in de Bibliotheek:

• Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Draag een mondkapje bij je bezoek aan de Bibliotheek. Als je op je studieplek zit mag deze af, ga je weer lopen? Doe hem dan weer op.
  • Ontsmet je handen voor en na je bezoek
  • Kom niet naar de Bibliotheek wanneer jij of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben.

Wanneer gaat de Bibliotheek Deventer open voor iedereen?

Natuurlijk zouden we het liefst open gaan voor iedereen. Helaas moeten we nog even geduld hebben, want Nederland gaat stap voor stap open. Wel zijn we blij dat wij de eindexamenleerlingen mogen ontvangen, zo breiden wij onze dienstverlening weer een beetje uit.

Meer weten over wat nu wel mogelijk is bij de Bibliotheek? Je leest het hier.