Het Kinderzwerfboek station

Deze week werd er bij basisschool De Windroos aan de Broederenstraat een Kinderzwerfboekstation geopend!

Het Kinderzwerfboek

Het kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp om het lezen te bevorderen, een initiatief waar wij als Bibliotheek natuurlijk helemaal achter staan! Je kan een zwerfboek herkenen aan de sticker op de kaft. Op de sticker staat ‘Neem me mee!’. Je kan het boek dan gratis meenemen en als je het uit hebt, plaats je het weer terug in een Kinderzwerfboekstation.

Zodra een boek weer terug geplaatst is kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met deze code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op www.kinderzwerfboek.nl, krijg je een mailtje en weet je waar het boek heen is gegaan. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Met het openen van het Kinderzwerfboekstation bij basisschool De Windroos telt Deventer nu maar liefst 20 Kinderzwerfboekstations! Wil jij een Kinderzwerboekstation bij jou in de buurt zoeken? Dat kan hier.

Nationaal Fonds Kinderhulp en het Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een bijzonder project van Kinderhulp. Je kan een Kinderzwefboek overal tegenkomen in Nederland. Er bestaan inmiddels duizenden Kinderzwerboekstations. Met deze mini-bibliotheekjes biedt Nationaal Fons Kinderhulp alle kinderen in (aandachts)wijken door heel Nederland de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen een te lezen.

Meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en het Kinderzwerboeken station vind je op www.kinderhulp.nl of op www.kinderzwerfboek.nl